Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Överföringar, uttag och insättningar

Hur kan jag hålla koll på mitt bosparande?

Genom att logga in med BankID på danskebank.se får du tillgång till dagsaktuell information om dina pengar.

För att se dina bosparpoäng loggar du in med BankID på hsb.se. 

Hur lägger jag upp en stående överföring till mitt bosparande?

Logga in i din internetbank. Där väljer du att lägga upp en stående överföring. Hur du gör är olika från bank till bank, men vanligtvis ligger tjänsten under ”betala och överföra” eller dylikt. Är du ansluten till en telefonbank med personlig service kan du även ringa dit och be dem lägga upp en överföring till ditt HSB Bosparkonto. Har du ingen telefon- eller internetbank ska du kontakta din bank, så hjälper de dig att ordna en överföring.

OBS. För samtliga alternativ måste du veta kontonumret på det HSB Bosparkonto som du vill göra överföringen till.

Hur gör jag ett uttag från mitt HSB Bosparkonto?

Det gör du genom att logga in i Hembanken på danskebank.se

OBS. Tar du ut pengar som du har fått bosparpoäng för så förlorar du en poäng per påbörjad 100 kronor. Ett eventuellt överskottssparande kan du ta ut utan att förlora bosparpoäng.

Kan jag plocka ut vinst från mina fonder utan att förlora några bosparpoäng?

Dina bosparpoäng baseras på dina fonders anskaffningsvärde, det vill säga det du köpt dina fondandelar för. Bosparpoängen påverkas därför inte av börsens svängningar och ifall värdet på dina fondandelar går upp eller ner. Men för att kunna tillgodogöra dig en eventuell vinst behöver du sälja av hela fondinnehavet i just den fonden. Tillskott av kapital efter försäljning är anskaffningsvärde plus värdeökning minus skatt Tar du bara ut en del av ditt
innehav räknas den summan av från anskaffningsvärdet och risken är stor att du då förlorar bosparpoäng. Du kan alltid kontrollera ditt överskott i Mitt HSB så inte bosparpoäng går förlorade.

Kan jag lägga upp en stående överföring till mitt HSB Fasträntekonto?

Nej, det kan du tyvärr inte. Ett HSB Fasträntekonto är ett bundet, ettårigt eller treårigt sparande. Du kan inte "fylla på" med mer pengar under bindningstidens gång.

Kostar det något att ta ut pengar från mitt bosparande? 

Det finns inga avgifter för uttag från HSB Bosparkonto. Om du behöver pengar som du bundit i ett HSB Fasträntekonto innan löptidens slut så betalar du en ränteskillnadsersättning. Du betalar inte några insättnings- eller uttagsavgifter för att köpa eller sälja fonder.

HSBs bosparande erbjuds i samarbete med Danske Bank

Kontosparandet omfattas av insättningsgaranti upp till 1 050 000 kronor. Läs mer här.

Här kan du också läsa mer om vår personuppgiftspolicy och våra bosparregler.