Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Tips till dig som redan är bosparare

Som bosparare i HSB har du tagit ett steg närmare ditt drömboende. Här ger vid dig nu några praktiska tips för att du ska få ut det mesta av ditt sparande.

Förmånlig ränta på bolån

När det är dags att köpa bostad får du som bosparare alltid de bästa villkoren på bolån hos Danske Bank. Nu kan du ta del av ett nytt bolåneerbjudande där du får bättre ränta ju längre belåningsgrad. Samtliga bindningstider ingår i erbjudandet. Läs mer om detta och andra bankerbjudanden hos Danske Bank.

Bolåneerbjudande

Följ ditt sparande

I Hembanken (Danske Banks internetbank) ser du ditt aktuella saldo. Kom ihåg att du kan byta sparformer eller fonder när du vill, så länge de ingår i HSB Bospar. 

Till Danske Bank

Håll koll på dina poäng

Logga in på hsb.se för att se dina aktuella bosparpoäng. Poängen räknas upp per den sista i varje månad och baseras på ditt sparande. Några dagar senare kan du se dina nya poäng.

Till Mitt HSB

Sparar du åt minderårig?

Du ser aktuell status på ditt barns sparande genom att logga in med BankID i Hembanken (Danske Banks internetbank). Du kontaktar oss på HSB för att få information om ditt barns bosparpoäng.

Kontakta oss

Så lyckas du med ditt sparande över tid

Du kan löpande se över ditt bosparande. Tänk på att du kan byta sparformer eller fonder när du vill, så länge de ingår i HSB Bospar. Här ger Danske Bank tips till dig som bosparar.

Spara i fonder eller sparkonto?Spara varje månad eller göra engångsinsättningar?

Upptäck ditt medlemskap i HSB

Du som bosparar har ett medlemskap i HSB som ger dig olika förmåner och erbjudanden, bland annat kostnadsfri juridisk rådgivning. Som HSB-medlem bidrar du även till hållbart byggande, internationellt bistånd och forskning om framtidens boende.

Dina förmåner som HSB-medlem

  • Kostnadsfri juridisk rådgivning
  • Rabatter och erbjudanden
  • Medlemstidningen Hemma i HSB

HSBS bosparande erbjuds i samarbete med Danske Bank

Dina pengar på HSB Bosparkonto och HSB Fasträntekonto skyddas enligt den danska insättningsgarantin som kallas Garantifonden. Den ger skydd för ett belopp motsvarande högst 100 000 euro per insättare. Du har äganderätt till fondandelar i HSB Depå/HSB ISK. Fondandelarna hålls därför åtskilda från bankens egna värdepapper och därmed har du rätt att få ut dem vid bankens eventuella konkurs. Skulle det mot förmodan vara så att en kunds värdepapper har blandats med bankens egna, träder det danska investerarskyddet in, där kunden kan få ersättning med upp till 20 000 euro. Utbetalning av ersättning görs av Riksgäldskontoret. För mer information om Garantifonden, besök danskebank.se och garantifonden.dk.

Observera att de pengar du placerar i fonder kan både öka och minska i värde och att det inte är säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Läs mer: HSBs bosparregler