Nyhetsbrev nr 1 2018

21 januari 2018

Hej medlemmar!

Dags för årets första nyhetsbrev från styrelsen:

Årsstämma
2018-02-26 har Ganbo sin årsstämma på Stenkulaskolan. Vi hoppas att ni planerar in denna kväll i er kalender. Det är en viktig kväll för ert medbestämmande, så vi hoppas verkligen få se er där. Kallelse med dagordning kommer att anslås inom kort.
Väl mött!

Våra nya entreprenörer:
Styrelsen mottog under 2018 flera klagomål på fastighets- och trädgårdsskötseln, samt städningen av våra utrymmen. När ingen förbättring uppnåddes, trots åtskilliga samtal med entreprenören, valde vi att gå skilda vägar och istället söka nya entreprenörer för att säkerställa en god kvalitet till en rimlig kostnad. Våra samtal med de valda entreprenörerna har varit goda och vi ser fram emot ett mer välskött och renare Ganbo i fortsättningen.

Fastighets- och trädgårdsskötsel:
Fr.o.m. 2018-01-01 ombesörjs detta av Sydsverige Entreprenad AB. Vår nya fastighetsskötare heter Henry Flykt. Henry kommer att arbeta i Ganbo 20 timmar per vecka, och har stor erfarenhet av fastighetsskötsel, så vi tror på ett gott samarbete med honom. Han nås på: telefon nr 040 - 630 62 50 kl. 08.00 - 16.00 eller via www.sydsverigeab.se.

Städning:
Städningen av våra trappor m.m. ombesörjs av KIA Kvalitetsstäd AB fr.o.m. 2018-01-01. Städningen utförs av Andreas Molin, tisdagar och fredagar.

Ownit Bredband
2018-02-01 får vi ett supersnabbt bredband. 500-1000 Mbit/s upp/ner för billiga 56 kr per månad, en kostnad som debiteras enskilt på månadsavin. De som har egen utrustning (router/server) bör starta om den för att säkerställa att den fungerar efter 2018-02-01. Vi fick tidigare beskedet från Ownit att de som betalade sitt abonnemang med autogiro själva fick säga upp det. Detta var felaktigt. Allt sköts automatiskt, och skulle problem trots allt uppstå, så har Ownit lovat att skyndsamt rätta till det.

Proline
Reliningen av vår fastighet fortgår i rask takt och vi har kommit till den sista huskroppen, 42:an. Arbetet har gått fortare än planerat och vi har börjat se slutmålet. Oftast brukar stora projekt bli försenade, men till vår glädje har detta projekt gått fortare än väntat. Åtskilliga vattenskador har uppstått, till stora kostnader, något som är att vänta när 60 år gamla ledningar skall renoveras.

EON
Styrelsen väntar fortfarande på att bygglovet skall godkännas. Vi återkommer med besked så fort beslutet är taget.