Nyhetsbrev nr 2

08 april 2016

Nyhetsbrev nr 2 - 2016

Info från styrelsen

·       Dörrar: Vid byte av ytterdörr rekommenderas att välja utåtgående dörrar, då det är bättre ur ett säkerhetsperspektiv.

·       OVK: betyder Obligatorisk Ventilationskontroll. Detta är styrelsen är skyldig att genomföra. Om inte denna godkänts kommer det vid en eventuell brand i någon av fastighetens ventilationstrummor  vara föreningen som är tvungna att stå för kostnaderna, då försäkringen inte täcker. På grund av detta är det av yttersta vikt att alla åtgärdar anmärkningarna vi fått i föreningen. Mer information om hur man kan åtgärda det kommer komma ut inom kort.

·       Sopsortering: Styrelsen vill påminna om vikten av sopsortering. Att ställa möbler i soprummet är förbjudet. Bortforsling av detta skall bekostas av den enskilda medlemmen. Föreningen betalar varje år onödiga summor pengar för detta. Tänk även på att alltid platta till kartonger och dylikt så slipper vi överfulla sopkärl.

·       Felanmälan: Det ligger på varje enskild medlems ansvar att anmäla om något är ur funktion eller trasigt. Om till exempel tvättmaskinen eller annan utrustning i de gemensamma utrymmena är sönder är det viktigt att man anmäler detta till Cymko eller vicevärden. Detta är för att det skall kunna åtgärdas så fort som möjligt. Det är viktigt att vi alla hjälps åt med detta!

·       Avgifter: Kom ihåg att betala din avgift i tid. Obetalda avgifter kostar varje månad föreningen pengar. Har du frågor eller problem kring betalning av avgiften, vänligen kontakta vicevärden. Har du inte mottagit dina avier, vänligen kontakta HSB direkt.

·       Stadgar: De nya stadgar som antog på föreningsstämman är nu registrerade hos Bolagsverket och gäller fr o m nu.

Trevlig vår!

Styrelsen Brf Ganbo