Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Framtidens kontor är utomhus

Att vistas utomhus minskar stress och får oss att må bättre. Därför undersöker HSB Living Lab möjligheterna att flytta ut kontorsarbetsplatsen under bar himmel.
Man sitter och arbetar med laptop i utefåtölj med inbyggt tak

Förra sommaren installerades två utearbetsplatser i Göteborg: en utanför HSB Living Lab och den andra i HSB brf Kornet.

Platserna utrustades med en specialdesignad och snurrbar sittmöbel som skärmar av störande sol, ljud och regn. Vid HSB Living Lab installerades också en bänk med solceller i sitsen, där man kan ladda mobilen.

HSB Living Lab studerar nu hur arbetsplatserna utnyttjas och upplevs, men också hur de bäst utformas för att komma till störst användning för boende i flerbostadshus. Förhoppningen är att framtida utearbetsplatser kan bidra till en trygg och trivsam boendemiljö.

Läs mer om forskningsprojektet här.

HSB Living Lab forskar om framtidens hållbara boende

Huset som heter HSB Living Lab är beläget vid Chalmers Campus i Göteborg. Det kan bäst beskrivas som ett livs levande laboratorium. Här bor knappt fyrtio personer i olika lägenheter samtidigt som forskning pågår dygnet runt. Sedan starten har mer än 150 forskningsprojekt startats här.

Nytt hem att längta till?

Upptäck HSBs nyproducerade bostäder över hela Sverige.