Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

”Jag älskar det här kollot!”

Varje sommar samlas barn från hela Skåne på HSB Skånes sommarkollo i Magnarps koloni utanför Ängelholm. Boende i HSB kan söka till kollot och tillbringa en vecka här.
Dags för krabbracet! Glada kollobarn fiskar krabbor med hjälp av kräftor och klädnypor. Sedan släpps alla krabborna ut och man tävlar om vem som vinner racet tillbaka ner i vattnet.
Var vänlig att tillåta marknadsföring-cookies för att titta på denna video.

En som tagit vara på möjligheten är Xana Rodriguez Magdalena:

– Även om vi bara har varit här några dagar känns det verkligen som typ en familj.

Nya kompisen Amanda Hansson håller med:

– Jag älskar det här kollot och skulle gärna komma hit igen! Det är jättemånga nya roliga vänner och idag har vi fångat krabbor och haft krabbrace. Först matade vi krabborna med köttbullar, men det tyckte de inte om. Sedan fick de kräftor. Krabbracet och avslutningsdiscot är två av veckans höjdpunkter, men alla dagar är det full fart med lekar, aktiviteter, utflykter, pyssel, badminton, bollsporter och andra aktiviteter.

Mobiler används bara 30 minuter om dagen, och saknas inte heller.

– Jag gillar att det är mobilfritt så inte alla sitter fastklistrade vid sina telefoner. Det är bara roligt att vara här, säger Emilio Gashi.

Om Magnarpkolonin

Att anordna sommarkollo är en del av HSBs 100-åriga historia och en viktig komponent i att bygga trygga relationer med framtidens medlemmar, hyresgäster, kunder och anställda. Idag lever traditionen vidare i den idylliska Magnarpkolonin, en klassisk kollofastighet som ägs av HSB Skåne, och som ligger i Skälderviken strax norr om Ängelholm. 

Vem kan söka hit?

Barn som är medlemmar eller bor i HSBs hyresrätter eller bostadsrätter i HSB Skåne, HSB Landskrona, HSB Nordvästra Skåne & HSB Malmö samt hos olika samarbetspartners kan söka till kollot. 

Läs mer om Magnarpskolonin och hur du söker här

Hitta hem hos HSB

Som medlem får du förtur till ditt nya hem genom HSBs bosparande, juridisk rådgivning, tips och inspiration för ditt boende med mera.