Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Videoguide: Så byter du säkring

Strömavbrott i lägenheten? Här visar vi hur du gör för att lösa ett strömavbrott genom att antingen byta säkring eller flippa upp din strömbrytare.

Om lamporna slocknar och TV:n dör mitt i favoritprogrammet – då har det troligtvis gått en säkring och det är lätt att åtgärda.

Så här gör du:

  • Börja med att försöka lista ut varför proppen gick. Det fins två typer av proppar. Den klassiska proppen, porslinssäkringen och den moderna spaken, automatsäkringen.
  • På proppen lossnar en färgad liten bricka. Ta ur den trasiga och sätt dit en ny med samma styrka. Har du inte rätt propp hemma kan du köpa det i de flesta matbutiker eller varför inte låna av grannen?
  • Med automatsäkringen är det bara att flippa upp spaken igen. Färdigt!

Hitta hem hos HSB

Som medlem får du förtur till ditt nya hem genom HSBs bosparande, juridisk rådgivning, tips och inspiration för ditt boende med mera.