Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Brf Skonaren i Gävle säljstartar 18 januari

24 november 2021 För tre år sedan stoppades HSBs planer på att bygga två bostadskvarter på Philipsontomten längs Södra Skeppsbron i Gävle på grund av bristande efterfrågan. Efter en marknadsundersökning som visade att intressenter önskade större lägenheter har projektet omarbetats och inom kort väntas säljstart.

– Antalet lägenheter har reducerats från 90 till 84 och därmed har vi gjort dem större, berättar Anders Wallner, vice vd på HSB Södra Norrland. Vi har också kompletterat med bastu och relax på taket samt orangeri på innergården.

Brf Skonaren reser sig sex våningar över marken och består av tre hus om totalt 84 lägenheter. Utåt gatan är fasaden i tegel, ett rustikt material som anknyter till områdets industriella karaktär, och mot innergården istället i ljusgrå puts för en ljus och luftig känsla. På innergården blir det glasade växthuset något av hjärtat i föreningen. Dessutom får föreningen 63 garageplatser, gemensamhetslokal och övernattningsrum.

– Planerad säljstart är den 18 januari med byggstart direkt efter semestrarna om tillräckligt många lägenheter har förhandsbokats.

– Vi brukar vilja ha trettio eller femtio procent sålda före byggstart. Styrelsen tar inom kort beslut om hur många, säger projektledare Magnus Carlsson, HSB Projektpartner.

Planerad byggtid för kvarteret är två år. Totalentreprenör är ByggPartner. Nyproduktionsförvaltare är Johan Liljemark.

Läs mer här.