Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Byggstart för HSB brf Normann i Norra Luthagen i Uppsala

07 december 2021 Onsdagen den 8 december tas det första spadtaget i HSB brf Normann för att officiellt markera byggstarten av de 93 bostadsrätterna i Norra Luthagen i Uppsala. Medverkar i spadtaget gör bland annat HSB:s förbundsordförande Johan Nyhus. Lägenheterna beräknas preliminärt stå inflyttningsklara under vintern 2023-2024.

Det första symboliska spadtaget för HSB brf Normann tas onsdagen den 8 december. På plats under spadtaget finns bland annat Johan Nyhus, HSB:s förbundsordförande samt köpare i projektet. Spadtaget är en officiell markering att projektet nu byggstartar.

Brf Normann är HSB:s tredje och avslutande etapp i området. De tidigare etapperna, HSB brf Bröndbo och HSB brf Börjetull, färdigställdes 2016 och 2018.

– Med HSB brf Normann lägger vi den sista pusselbiten i kvarteret innanför Börjegatan och Fyrisvallsgatan, säger Göran Jaxeus, vd HSB Uppsala. Med sitt både centrala och naturnära läge blir brf Normann ett boende med det bästa från två världar.

Lägenheterna i brf Normann omfattar 1-5 rum och kök mellan 32-122 kvm, med genomtänkta planlösningar, generösa förvaringsmöjligheter, balkonger (vissa lägenheter har dubbla balkonger), tillgång till hiss och parkering i huset samt till en skyddad innergård. Boende får även tillgång till en gemensamhetslokal/övernattningslägenhet för möten och långväga gäster.

Fakta HSB brf Normann

Antal lägenheter: 93 stycken
Antal rum: 1-5 rum och kök (32-122 kvm)
Inflyttning: prel. vintern 2023/2024