Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Finnboda Trädgårdar lockade med utsikt och lugn

03 maj 2021 Uppe på höjden i Finnboda bygger HSB Stockholm lägenheter för 55+ och precis som
bostadsrättsföreningens namn Finnboda Trädgårdar antyder har den gott om gröna
uteplatser och vackra vyer. ”Vi förstod att det skulle bli bra men inte såhär bra”,
säger Jan Bellbrant som flyttade hit tillsammans med sin partner Björn Magnusson
våren 2020.

Jan Bellbrant och Björn Magnusson flyttade in i Finnboda Trädgårdar våren 2020.

Utsikten bort mot Kaknästornet och lugnet uppe på höjden fick Jan Bellbrant och Björn Magnusson att fantisera om att det var just där de skulle bo, i 55+ boendet som HSB Stockholm var i färd med att bygga. Det är några år sedan nu och 2020 flyttade paret in i sin trerummare på 82 kvm, i köpet ingick bland annat tillgång till festlokal, boulebana, swimmingpool och soldäck.

– Det var på den där Greklandsemestern allting hände, minns Jan. Vi sålde Björns lägenhet på Sveavägen och fick samtidigt veta att vi kunde köpa den lägenhet som vi hade som förstahandsval i Finnboda Trädgårdar. Det var några spännande dagar!

Eftersom HSBs nyproduktion inte säljs genom budgivning är det antalet bosparpoäng som avgör vem som får första tjing på en bostadsrättslägenhet om det är flera som vill köpa den. I Jan och Björns fall blev bosparpoängen biljetten till en lägenhet med utsikt över vatten, Grönan och Finlandsbåtar. Jan har gröna fingrar så en stor balkong var också på kravlistan.

– Vi förstod att det skulle bli bra men inte såhär bra. Området är byggt för samvaro ute och inne, vi har stora trädgårdsytor med sittplatser, växthus där vi kan odla tillsammans och flera gemensamhetslokaler, säger Jan. Intresset för att påverka och sitta i styrelsen var stort när bostadsrättsföreningen hade sin första stämma 2020. Alla hus är inte färdigställda ännu så HSB Stockholm sitter med i styrelsen och för att ge en så bra start som möjligt lämnar de styrelsen först två år efter att projektet är färdigbyggt.

– Det känns så roligt att vi är med på det här från början, säger Björn. Nu är det vi i bostadsrättsföreningen som tillsammans kan forma det boende vi vill ha.

– Det bästa med Finnboda Trädgårdar är lugnet och vyerna här upp på höjden. Samtidigt som Söder är en promenad bort och vi kan hoppa på båten som tar oss till city och Djurgården. Vi hade tänkt köpa bil när vi flyttade hit men det har känts onödigt nu när kollektivtrafiken funkar så bra, säger Björn och fortsätter:

– Sen är det rätt roligt att istället för ett barnvagnsrum har vi ett rullstolsrum nere i entrén. Hoppas det dröjer några år innan vi behöver använda det!

Är du 55+ och intresserad av att bo i Finnboda Trädgårdar? Nu finns det inflyttningsklara lägenheter. Läs mer och anmäl intresse här!