Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Dela lanseras för unga bosparare i Stockholm

22 juni 2021 Nu lanseras den uppmärksammade satsningen HSB Dela i Stockholm genom säljstarten av HSB brf Ester den 5 september. HSB vill göra det lättare för unga vuxna att ta sig in på bostadsmarknaden genom den nya modellen för bostadsägande som riktar sig till HSB:s bosparare som är 18–29 år.
HSB brf Ester HSB brf Ester i Bromsten är först ut för den nya satsningen HSB Dela i Stockholm.

HSB Dela är en ny unik modell för bostasägande där HSB går in som delägare i unga vuxnas bostadsköp. Det innebär att HSB köper 50 procent och du som ung vuxen köper 50 procent av en bostadsrättslägenhet. Fördelarna med modellen är att kravet på kontantinsats halveras, köparens bostadslån halveras och kravet på amortering blir lägre genom en halverad skuld hos banken.

Först ut för HSB Dela i Stockholm är nyproducerade brf Ester som ligger i Bromsten invid Spånga station. Brf Ester kommer bestå av totalt 152 lägenheter. I första etappen ingår 33 lägenheter, varav 26 lägenheter på 1–3 rok kommer vara tillgängliga att köpa enligt HSB Dela. Säljstart är den 5 september 2021 och du som är intresserad kan anmäla ditt intresse redan idag.

Unga vuxna har idag problem att ta sig in på bostadsmarknaden. Trots en hög nivå av bostadsbyggande är det många som ofrivilligt tvingas bo kvar hemma hos sina föräldrar. Genom satsningen på HSB Dela vill HSB hjälpa unga vuxna som idag har svårt att köpa en egen lägenhet att ta sig in på bostadsmarknaden.

Läs mer om HSB Dela här

Börja bospara idag

För att ta del av HSB Dela behöver du vara bosparare i HSB. HSB Bospar erbjuds i samarbete med Danske Bank. Med ett bosparande kan du få förtur till HSBs cirka 25 000 hyresrätter och nybyggda bostadsrätter över hela Sverige.