Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Praktiska råd inför bokslutsprocessen

24 november 2021 Nu börjar året lida mot sitt slut. Det innebär att räkenskapsåret 2021 ska avslutas. Med start efter nyår kommer vi att påbörja bokslutsprocessen och för att underlätta er hantering vill vi ge några tips och råd på vägen.
  • Kvitton – Ta en kopia på kvitton på de inköp ni har gjort med föreningskortet under året och maila in till er ekonom. Originalkvitton kan sparas hos bostadsrättsföreningen.
  • Protokoll – Ladda upp era justerade protokoll i HSB Dokument för att underlätta revisorernas granskning, och önskar ni arkivering av era originalprotokoll så lämnas dem in till oss efter årsskiftet. Har er brf ännu inte HSB Dokument? Kontakta oss för mer information.
  • Förbered er förvaltningsberättelse - förvaltningsberättelsen förklarar i text vad som hänt under året och vad föreningen har för planer framöver.
  • Har ni haft rörliga arvoden under året? - se till att ni har underlag för beräkning av de rörliga arvodena som har betalats ut, eftersom revisorerna önskar ta del av dem.

I december månad skickar vi ut information om när och hur förvaltningsberättelsen och övrigt material ska hanteras inför bokslutet 2021. Ni kommer även få möjlighet att göra er beställning för tryck av årsredovisningar med mera genom en beställningslänk som skickas ut i början på 2022.

Har ni vidare frågor: kontakta er ekonom eller maila ekonomer.sodertorn@hsb.se.