Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Spaden i marken för HSB brf Fågeln i Jönköping

07 maj 2021 - Det har varit en lång väntan men nu är stunden äntligen kommen, säger Håkan Göransson, ansvarig projektledare på HSB Göta, i samband med att man under onsdagen tog det allra första spadtaget på grusplanen som nu skall förvandlas till bostäder.

I området Liljeholmen, centralt i Jönköping och nära Vätterstranden, har NCC fått i uppdrag av HSB Göta att bygga bostadsrättsföreningen Fågeln. Kvarteret omfattas av 48 bostadsrätter fördelat på fyra hus i fyra våningar inklusive källare och garage. Lägenheterna blir i varierande storlekar mellan 2–4 rum och kök med uteplats eller balkong.

– NCC och HSB har ett etablerat samarbete med flera pågående projekt tillsammans runt om i landet. Med vår samlade kompetens och erfarenhet av att bygga bra och hållbara bostäder ser vi mycket fram emot att bidra med ytterligare 48 goda boenden i Jönköping, säger Andreas Saltin, affärschef NCC Building Sweden.

Projektet har varit kantat av utmaningar sedan bygglovet överklagades 2016 men nu är det äntligen dags för grusplanen att förvandlas till toppmoderna bostäder. Husen får en fasad av tegel i tre kulörer med inslag av glas och metall och samtliga lägenheter har uteplats eller balkong. Mellan huskropparna skapas en innergård med grönytor samt lek- och sittplatser.

–På HSB tänker vi hållbarhet och långsiktighet framför allt. Fasaderna är underhållsfria och kommer se lika fina ut om 100 år. Solcellerna på taken bidrar till egen energiförsörjning och genomgående bra materialval med högt ställda krav på energieffektivitet bidrar till låg driftskostnad. Att parkeringsplatserna i garaget förbereds med laddinfrastruktur för elberoende fordon är numera standard i våra nyproducerade fastigheter, berättar Håkan Göransson.

Byggnationen startar officiellt i och med detta spadtag och till våren 2023 kan de nyblivna bostadsrättsköparna se fram emot inflyttning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Håkan Göransson, projektledare HSB Göta, 010-442 36 42