Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Viktigt att veta om att bo i bostadsrätt

29 oktober 2021 Vad innebär det egentligen att bo i en bostadsrätt? Är det inte lite som att bo i en hyresrätt men med skillnaden att man kan köpa sig kontraktet? Nja, inte riktigt skulle vi inom HSB säga.

Bostadsrätten är en unik boendeform som saknar motstycke i stora delar av övriga världen och som bygger på det egna engagemanget i hela föreningen och inte bara den egna bostaden. För att föreningen som just din bostadsrätt ligger i ska må så bra som möjligt är det viktigt att alla hjälps åt med skötsel, drift och underhålla. Det innebär inte alla ska vara nere och skruva i undercentralen. Men genom ditt engagemang i föreningens gemensamma frågor bidrar du till att föreningen drivs på ett hållbart sett. Och när det sker, ökar sannolikt värdet också på din egen bostad. Det ligger alltså i allas intresse, även ditt,  att man bor rätt i en bostadsrätt.

Därför har vi på HSB Södertörn tagit fram en utbildning som vänder sig direkt till dig som bor i en bostadsrätt. Under utbildningen går vi på ett pedagogiskt sätt vad det innebär att bo i en bostadsrätt. Vilka rättigheter man som boende har. Men också vilka skyldigheter och vilket delar som ligger inom ramen för det egna ansvaret. Självklart kommer vi också att prata engagemang, vikten av att delta i gemensamma beslut och vilka fantastiska möjligheter som boendeformen innebär.

Utbildningen är kostnadsfri för dig som är medlem och sker digitalt den 2 december klockan 18:00 - 19:00.

Anmäl dig här!