Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Nu lanseras Grannforum och Styrelseforum!

01 juni 2022 Få hjälp med att vattna dina växter under semestern via Grannforum, eller utbyt erfarenheter med andra brf-styrelser i Styrelseforum. Nu erbjuder vi två nya tjänster för samverkan i Mitt HSB!

Grannforum och Styrelseforum är båda sociala plattformar för samverkan i Mitt HSB, där behörighet sköts automatiskt och du slipper blanda in privata sociala medier. Grannforum är till för boende i en och samma brf, och administreras av styrelsen i respektive brf. Styrelseforum är ett sätt för olika brf-styrelser att kontakta varandra och utbyta erfarenheter.

Tjänsterna är tillgängliga och kostnadsfria om din brf är kund inom ekonomisk förvaltning och medlem i HSB. Då får ni också tillgång till andra smarta digitala tjänster, som t.ex. e-signering av årsredovisningen. Inte medlem eller kund ännu? Kontakta oss!

Grannforum – enkel kontakt med dina grannar

Grannforum ger dig som bor i en bostadsrättsförening möjlighet att i ett slutet forum bidra till grannsämjan och skapa nya relationer med dina grannar. Du kan kontakta boende i hela föreningen, eller välja enbart de i just din trappuppgång.

Grannforum är till för att alla som bor i bostadsrättsföreningen ska kunna diskutera frågor som har med boendet och föreningen att göra. Till exempel genom att utbyta idéer med varandra, be om eller erbjuda hjälp, eller informera varandra om aktiviteter. Forumet är helt enkelt en plats för samverkan mellan grannar. Behörighet till forumet sköts automatiskt vid inflytt och utflytt, det är alltså bara boende i brf:en som kan se inläggen. Förutom att det kan vara trevligt, så tror vi också att kommunikation mellan grannar är en viktig byggsten för att skapa trygghet och kan bidra till ett gemensamt ansvarstagande och engagemang i huset.

Kanske kan du hitta en trevlig hundvakt eller en ny fika-kompis?

Styrelseforum – utbyt erfarenheter med andra brf-styrelser

I Styrelseforum kan du som är förtroendevald i en brf publicera inlägg, föra diskussioner och rådfråga styrelsekollegor i andra brf:er inom HSB Stockholm – utan att blanda in privata sociala medier. Forumet ger styrelsemedlemmar en unik möjlighet att dela med sig av erfarenheter och lära sig av andra i frågor som är relaterade till styrelsearbete.

I Styrelseforum kan du skriva inlägg och kommentera andras inlägg, och det går att skapa bokmärken för att spara inlägg för framtida läsning eller för att följa diskussioner. Alla inlägg som skapas i Styrelseforum kategoriseras, vilket gör det enkelt att söka efter inlägg via sökfunktionen, och få förslag på relevanta inlägg. Om någon skulle göra olämpliga kommentarer eller inlägg så går det att anmäla. Anmälan går till HSB Stockholm som hanterar ärendet,  om kommentaren eller inlägget bryter mot reglerna och ska tas bort, och om personen ska blockeras från Styrelseforum. På så sätt säkrar vi en schysst samverkan för alla.

Tips på ämnen att diskutera:

    • Hur sköter andra brf:er sina stämmor? Fysiskt, digitalt eller hybridmöten?
    • Hur hanterar andra brf:er de kommande kraven på matavfallssortering?
    • Hur kan engagemanget för höstens städdagar ökas? Tips på kul avslutning på städdagen?

Var finns tjänsterna?

Båda tjänsterna finns i Mitt HSB. Tjänsterna är tillgängliga och kostnadsfria för dig som är medlem och köper ekonomisk förvaltning av HSB Stockholm.

Styrelseforum hittar du genom att logga in i Mitt HSB och klicka dig in i menyn under Mitt uppdrag - Administration - Styrelseforum.

Grannforum beslutar brf-styrelsen om att aktivera, och det är även de som administrerar forumet. Kontakta vår Styrelseservice om din brf-styrelse vill aktivera Grannforum.