Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB brf Livered har satsat stort på elbilsladdning

29 december 2023 HSB brf Livered har tagit ett stort kliv in i framtiden genom att framgångsrikt installera 144 elbilsladdare i sin bostadsrättsförening. Denna investering har inte bara möjliggjort en mer hållbar livsstil för föreningens medlemmar, utan har också bidragit till att positionera föreningen som föregångare inom modern boendeinfrastruktur.

Sedan i somras har bostadsrättsföreningens alla garage- och parkeringsplatser laddningsmöjlighet. Det är en avsevärd uppgradering från tidigare då föreningens parkeringsplatser endast hade elstolpar med funktion för motor- och kupévärmare vilket innebar en mycket begränsad laddningsmöjlighet för elbilar. Medlemmar med garageplats hade ingen möjlighet till laddning alls. Styrelsen för HSB brf Livered fick återkommande frågor från föreningens medlemmar om hur planen såg ut för elbilsladdning och det bidrog till att projektet tog form.

– Vi märkte även en ökad efterfrågan från potentiella köpare via mäklare om tillgång till elbilsladdning inom föreningen. Vi insåg att detta kan vara avgörande i valet av ny bostad, säger Lars Grudin, styrelseledamot i HSB brf Livered.

Projektet startade i september 2022 då styrelsen valde att ta hjälp av HSB Mölndal, med Mikael Hjörnhede i spetsen, för att driva arbetet med att installera elbilsladdare i föreningen. Tack vare samarbetet med HSB Mölndal fick föreningen en trygg process där allt ifrån upphandling, anbud, beställning och genomförande sköttes av HSB Mölndal i samråd med styrelsen. På så sätt kunde styrelsen säkerställa att hela entreprenaden gick rätt till, att alla regler följs och garantier gäller.

– De litade på vår expertis och gav oss förtroende att leda projektet från start till mål. Det blev ett väldigt lyckat resultat, säger Mikael Hjörnhede.

"Att vara innovativa och ligga i framkant är en del av styrelsearbetet."

 

Att investera i elbilsladdare i bostadsrättsföreningen är ett steg mot att öka fastighetens värde och göra området mer attraktivt för både nya och befintliga medlemmar. Genom att installera dessa 144 laddningsstationer har föreningen skapat en infrastruktur som inte bara möter dagens behov utan också förbereder för den ökande efterfrågan på elbilar i framtiden.

– Att vara innovativa och ligga i framkant är en del av styrelsearbetet. Dessutom känns det självklart väldigt bra att vara med och bidra till en mer hållbar framtid, säger Lars Grudin.

Det lyckade projektet avslutades i juni och nu kan medlemmarna i HSB brf Livered dra nytta av bekvämligenheten att ladda sina fordon hemma.

– Jag är mycket nöjd med hur elbilsladdningen fungerat för mig! Det överträffade mina förväntningar, berättar Conny Berndtsson, en av medlemmarna i brf Livered.

Ta hjälp av HSB Mölndal

HSB Mölndal stöttar bostadsrättsföreningar i hela processen under ombyggnadsprojekt – från idé till genomförande och utvärdering. Är din förening också intresserad av att installera elbilsladdare? Kontakta oss så berättar vi mer.

Lars Grudin, HSB brf Livered, är nöjd med föreningens investering.