Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Var uppmärksam på bedrägerier i sommar

24 maj 2023 Såhär i sommartider blir bedrägerier vanligare, till exempel att du kan bli uppringd av personer som uppger att de vill komma hem och kontrollera något i din bostad. Tänk på att inte släppa in obehöriga i din lägenhet.
Mobiltelefon

Blir du uppringd för att någon vill kontrollera något i din bostad bör du skriva ner företagsnamnet och namnet på personen som ringer och därefter stämma av med din styrelse eller hyresvärd om kontrollen ska utföras. Om någon utger sig för att vara från HSB, och du känner dig osäker, är du alltid välkommen att kontakta oss! Ordinarie personal från HSB kan alltid legitimera sig med ID06.

Övrigt som kan vara bra att tänka på är:

  • Var uppmärksam på nummer du inte känner igen. Du måste inte svara.
  • Lägg på om du inte vet vem som ringer dig.
  • Lämna aldrig ut uppgifter såsom lösenord, kortuppgifter eller personuppgifter via sms, e-post eller telefon.
  • Logga aldrig in via bankdosa eller e-legitimation om du uppmanas att göra det.
  • Om du misstänker att du blivit utsatt för bedrägeri där du lurats att uppge bankuppgifter eller liknande, kontakta din bank och gör en polisanmälan.