Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Energisparande åtgärder – en smart investering

13 februari 2024 Höjda energikostnader med snabba kast och allt striktare lagkrav för bostadsrättsföreningar är inte längre en nyhet. Varför inte investera i energisparande (och mer kostnadseffektiva) projekt istället för att lägga samma pengar i form av ökade energikostnader? Att investera i energisparande åtgärder som en bostadsrättsförening är en klok strategi av flera skäl:

Kostnadsbesparingar på lång sikt:
Genom att minska energiförbrukningen kan bostadsrättsföreningen sänka sina utgifter för el, värme och vatten. På sikt kan detta leda till betydande besparingar och frigöra medel för andra ändamål, som underhåll eller förbättringar av fastigheten.

Höjda fastighetsvärden:
Energieffektiva åtgärder kan öka värdet på fastigheten. Eftersom energikostnader utgör en betydande del av driftskostnaderna för fastigheter, kan en effektivisering av energiförbrukningen göra fastigheten mer attraktiv för potentiella köpare och hyresgäster, vilket kan leda till högre fastighetsvärden.

Miljövänlig image och ansvar:
Genom att minska energiförbrukningen minskar bostadsrättsföreningen sin miljöpåverkan och bidrar till att bevara naturresurserna. Att vara en del av hållbarhetsinitiativ och agera ansvarsfullt gentemot miljön kan också öka föreningens anseende och attrahera miljömedvetna boende.

Framtidssäkerhet och lagkrav:
Energisparande åtgärder kan hjälpa bostadsrättsföreningen att uppfylla framtida lagkrav och förordningar gällande energieffektivitet och miljökrav. Genom att proaktivt investera i energieffektivitet kan föreningen undvika påtvingade åtgärder i framtiden och säkerställa att fastigheten är konkurrenskraftig och hållbar på lång sikt.

Läs mer om hur vi på HSB Sydost kan hjälpa er genom att klicka här eller kontakta oss redan idag!