Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Säljstart för HSB brf Strandhusen i Ystad

15 mars 2024 Tisdagen 19 mars säljstartar HSB Skåne det havsnära projektet HSB brf Strandhusen. Bosparande medlemmar i HSB, som anmält intresse för projektet, är inbjudna till säljstarten och har möjlighet att utnyttja sin förtur fram till 1 april.
Visualisering av HSB brf Strandhusen i Ystad Visualisering av HSB brf Strandhusen i Ystad

Intresset för de 57 bostadsrätterna som planeras på det gamla gjuteriområdet i Ystad är stort och totalt har närmare 1.200 personer anmält intresse för projektet.

– Det är oerhört kul med det stora intresset för projektet. Bostadsrätternas läge är ganska unikt, med kombinationen mellan det strandnära och närheten till centrum. Dessutom blir husens utformning ett spännande komplement till Ystads stadsbild, säger Caroline Sellström, affärsområdeschef bostad och medlem på HSB Skåne.

I HSB brf Strandhusen planeras två hus på nio respektive fem våningar vardera. De totalt 57 bostadsrätterna varierar i storlek från 1-4 rum och kök. Samtliga lägenheter har balkong som vetter mot havet och de översta våningsplanen erbjuder milsvid havsutsikt. I bottenplan erbjuds såväl en gemensam bastu med relaxavdelning som en gemensamhetslokal med pentry och WC/dusch för att lokalen ska kunna användas till både styrelsemöten och som övernattningslägenhet.

Projektet byggs i enlighet med Miljöbyggnadsklass Silver som borgar för låg energiförbrukning, godkända byggmaterial och bra boendemiljö. Första spadtaget är beräknat att tas under sen höst 2024 och projektet beräknas att vara färdigställt under tredje kvartalet 2026.

Läs mer om HSB brf Strandhusen.