Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Tre gyllene spadtag i sandlådan för Bocken 6

20 december 2022

Under måndagen skedde det officiella första spadtaget för hyresfastigheten Bocken 6 i Trelleborg, trots att fastigheten redan tronade med två våningar i bakgrunden.

Bocken 6 består av 27 hyreslägenheter, i storlekar från 50,2 till 69,5 m2 i boarea.

Spadtaget togs av Kent Andersson, HSB Malmös ordförande, Fredrik Andersson, Skanskas regionchef, samt Ann Kajson Carlqvist, Trelleborgs kommunstyrelses ordförande.

– Det känns speciellt trevligt att som representant för HSB få göra detta. I dessa tider när alla talar om kris, uppskjutna byggplaner, fördröjda eller nerlagda projekt, då fortsätter vi. Med en stabil ekonomi och en grundtrygghet i ryggen är det möjligt för oss, säger Kent Andersson.

– Mer centralt än så här kan man inte bo i den här staden. Och vad jag har sett kommer det att bli väldigt fina lägenheter, säger Ann Kajson Carlqvist.

Inflyttningen är planerad till slutet av 2023, och Skanska är totalentreprenör för projektet.

– Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet, och glada över att ha kunnat komma igång och bygga här, säger Fredrik Andersson.

Fastigheten Bocken 6, som kommer att knyta samman det befintliga kvarteret, byggs med hållbarhet i åtanke. Klimatförbättrad betong och återbrukat tegel är några av sakerna som används för fastigheten. Arkitekt är Fojab AB, Niklas Sonestad.

I samband med projektet renoveras gården som delas med grannfastigheterna Bocken 3, 5 och 7, och ingår i sidoentreprenader.

Möjlighet att visa intresse för lägenheterna, samt mer information, kommer att finnas på hsb.se under 2023. Här hittar du HSB Malmös uthyrningspolicy.

För mer information om HSB Malmö:
hsb.se

HSB Malmö är en ekonomisk förening som ägs av 53 000 medlemmar – enskilda personer och bostadsrättsföreningar. Vi erbjuder medlemskap, hyreslägenheter och nyproducerade bostadsrätter samt förvaltningstjänster. Våra medlemmar har bland annat möjlighet att bospara samt ta del av utbildningar och löpande rådgivning. Vår verksamhet finns i Burlöv, Lomma, Malmö, Svedala, Trelleborg och Vellinge.