Styrelsen informerar feb-06

Lyckad start Ungdomscafé Fredagen den 13:e brukar vara en otursdag. Så inte fallet i Bosvedjan när satsningen på ungdomscafé öppnade just fredagen den 13:e. Under öppningskvällen bjöd föreningen på fika och kaféet besöktes under kvällen av totalt 15 ungdomar. Några spelade kort och satt och pratade medan andra tittade på TV. En, enligt vår mening, lyckad kväll. Efterföljande fredag och trots ett kraftigt oväder, hittade 20 ungdomar till lokalen. Kul! Vår förhoppning är att lokalen ska ge våra ungdomar en trevlig plats att träffas på och att vi tillsammans med våra ungdomar ska kunna vidareutveckla satsningen.

Nya regler för uthyrning

En förutsättning för att få hyra lokal i Träffpunktens lokaler kommer i forstsättningen att vara att vederbörande är med i aktiviteten. Det går alltså inte att hyra lokal i andra hand. Det kan visa sig stå lägenhetsinnehavaren dyrt att skriva på hyresavtal som innebär att du är ansvarig för skador, stölder etc. som kan uppkomma vid hyrestillfälle.

Sopsortering

Sophusen uppsatta och tagna i drift. Vi är duktiga på att sortera, men kan bli ännu bättre. Förpackningar behöver slås sönder i större omfattning för att spara utrymme. Plastpåsar får inte lämnas med flaskor burkar eller tidningar i. Plastpåsar hör hemma i de gröna kärlen avsedda för hushållssopor.

Nya Bosvedjan

Styrelsen har startat ett arbete med att höja kvalitén i området. Under 2006 kommer förslag att tas in och behandlas avseende att lyfta områdets status. Vi strävar efter att hålla rent och snyggt samt öka graden av aktiviteter för alla åldrar i området. Målet är ökad trivsel, att fler vill flytta till Bosvedjan och att priserna på våra lägenheter kommer upp i den nivå de förtjänar.

Bidrag

Bosvedjan har för 2005 fått 369 000 kr i statliga rotbidrag för bl. a. badrumsrenoveringar fram till juni, balkongreparationer, vattenskador och gemensam el. Delen för gemensam el uppgår till 82 000 kr.

>Energitipset>

Tänk på att din dator med kringutrustning drar ström även när den är avstängd.
Mätningar visar att de sammantagna stand-by-förlusterna från apparater i ett normalt hushåll uppgår till ca
250-700 kr/år. Använd grenkontakt så undviker du att utrustningen drar ström i onödan. Exempel på utrustning som kan dra ström i onödan är… datorer, datorskärmar, dekoders, videoapparater, faxar, skrivare, tvättmaskiner, diskmaskiner, laddare (till telefoner modem etc.), mikrovågsugnar mm.

  • 2703310343.gif
    2703310343.gif
  • 3952158374.gif
    3952158374.gif
  • 1419876551.gif
    1419876551.gif