Styrelsen informerar maj-08

>Styrelsen tillönskar alla medlemmar en riktigt skön och stärkande sommar!>

Årsstämma 13 maj

Till föreningens årsstämma slöt 134 medlemmar upp. Som tidigare informerats så skulle förutom sedvanliga stämmohandlingar även diskuteras/informeras kring IPtelefoni och balkongfronter. Beslutet kring IP-telefoni blev att vi i nuläget inte genomför någon kollektivanslutning.
Styrelsen fortsätter att titta på utvecklingen på det här området och återkommer med information via detta informationsblad eller medlemsmöten. Beträffande balkongfronter så visades bilder på olika alternativa lösningar i syftet att informera om vad man kan göra. En del av områdets balkongfronter är i sådant skick att de måste bytas ut och vissa måste repareras. Kostnaden för att byta balkongfronter är relativt hög och styrelsen arbetar vidare med att hitta alternativa lösningar och återkommer med information när frågan är grundligt utredd och exakta kalkyler kan presenteras.
Avgiftshöjningen för 2008 är 2,5%, vilket även informerades
om på höstmötet.

Lås alltid garaget efter dig!

Det är av största vikt att du alltid låser garageporten efter dig så att du och dina garagegrannar slipper ovälkomna gäster. Om du lämnar din port öppen så ger du automatiskt tillträde till samtliga bilar i hela garagelängan och ovälkomna gäster kan husera helt ostört.

Hyr du P-plats eller garage?

Styrelsen har noterat att så fort snön försvinner och vårsolen börjar värma upp våra frusna själar så minskar antalet ”fria” parkeringar…
Detta beror på att medlemmar med förhyrd p-plats/garage parkerar på de ”fria” p-platserna. Detta får bland annat till följd att våra gäster inte har någonstans att parkera.
Styrelsen uppmanar därför ännu en gång att man använder sig av den p-plats/garage som man faktiskt hyr och inte av
någon annan parkeringsplats.

Atletklubbens kortlotteri-vinnare

Maj månad blev Hasse Pettersson.
Ulf Frånlund delar ut vinsten.

Du som är hundägare

Styrelsen får ständigt klagomål över det finns hundägare som inte håller sina hundar kopplade och att man inte tar upp hundbajset efter sin hund. Detta var även upp på föreningens årsstämma den 13 maj.
Enligt de ordningsregler som gäller för Bosvedjan skall hundar ovillkorligen hållas kopplade inom området.
Även om hundägaren anser sig ha god kontroll på sin hund så gäller kopplingstvånget inom föreningen. Man får inte glömma att många boende är mycket hundrädda och blir skräckslagna när de möter hundar som inte är kopplade. Det vanliga påståendet från de hundägare som inte har sin hund kopplad är ofta;
”Jag har kontroll på min hund och han är inte farlig. Du behöver inte vara rädd”.
Alla som har haft hund vet att det inte gäller om hunden hamnar i en situation som han inte behärskar. Dessutom är det så att den som är hundrädd inte är mottaglig för sådana
argument. Boende i vår förening har rätt att slippa bli utsatta för att möta okopplade hundar.
Kommer vi inte till rätta med hundägare som inte har sina hundar kopplade inom bostadsområdet, trots alla våra vädjanden på stämmor/möten/i informationsblad, så måste vi blanda in polismyndigheten. När det gäller hundbajset så borde vara en självklarhet för alla hundägare att plocka upp efter sin hund och det är beklämmande att styrelsen gång på gång måste påtala detta.
För att vara extra tydliga i det här sammanhanget så gäller inom föreningens området att hundar ska vara kopplade och att man plockar upp efter sin hund!

Snickarboa

Studiecirkeln ”Spika-Måla-Fika” för tjejer avslutades nyligen.
En mycket lyckad och trevlig studiecirkel som kommer att få
sin uppföljning till hösten. Håll utkik efter inbjudan!
Bli medlem du också så kan du nyttja lokalen för hobbyverksamhet och träffa andra med samma intresse. Kontakta snickeriföreningens ordförande Rolf Risberg, tfn 574607