Styrelsen informerar nov-08

Beslut, åtgärder och tips

Höstmötet

Årets höstmöte lockade ca 170 medlemmar och mötet behandlade bl a nedanstående punkter.

Månadsavgiften 2009

Avgiftshöjningen kommande år blir 1,5%, vilket motsvarar
ca 65:-/månad för en 3:a.
Avgiftshöjningen, som är hälften mot vad som redovisades
i flerårsplanen vid stämman, förklaras till största delen av de generella kostnadsökningar som vi alla drabbats av samt räntehöjningar och höjda avgifter på bl a vatten (ökat med 10%).
I övrigt följer planen i allt väsentligt den fastställda flerårsplanen. Vi har dock kunnat hålla värmekostnaderna på en lägre nivå genom de investeringar som genomförts (bl a styr- och reglerutrustning). Hur stor den totala besparingen på värmekostnaderna kommer att bli redovisas på kommande årsstämma.

Föreningens investeringar 2009

• Fönsterbyte som avslutas under året
• Takomläggning och isolering av 4 hus
• Fortsatt asfaltering
• Renovering/målning av taksarg på de hus som fått
taken omlagda

Balkongfronter

Utifrån det material som delats ut till samtliga hushåll inför höstmötet och diskussionen på mötet, är nästa steg att dela ut en enkät till samtliga hushåll.
Resultatet av enkäten ska ge styrelsen vägledning vilket förslag till åtgärd som styrelsen ska fortsätta arbeta med och lägga fram på stämman för beslut.

Bredbandsbolaget

INTERNETANSLUTNING OCH IP-TELEFONI
Som framgick av den information som utdelades inför höstmötet så har styrelsen beslutat att tacka nej till erbjudandet från Bredbandsbolaget. Tekniken går framåt inom det här området och styrelsen fortsätter att bevaka vad som händer på marknaden och arbetar v idare med frågan inför tecknandet av nytt avtal 2010.

Nybyggnation garage

Som framgick av den information som utdelades inför höstmötet så har styrelsen beslutat att bordlägga detta ärende. Mötet önskade att styrelsen ska ta fram ett kostnadsförslag på att enbart bygga tak över motorvärmarplatserna.

Kopia av stämmoprotokoll

Under mötet kom önskemål om att alla hushåll skulle få en kopia av årsstämmoprotokollet. Förslagsställaren ombads att skriva en motion om detta till kommande stämma där medlemmarna får fatta beslut i frågan.

Takomläggning och isolering

Takomläggningen och isoleringen av vindarna fortsätter enligt tidigare lagda planer. Under 2009 kommer 4 hus att åtgärdas. Berörda hus är Bågevägen 57, 61, 65 och 75. 2010 fortsätter vi med ytterligare 5 hus. Samtliga hus beräknas vara åtgärdade 2015.

Kolonilotterna

För närvarande pågår arbetet med att förbättra framkomligheten bland föreningens kolonilotter. Vi gräver ut och fyller på med stendamm.

Omfogning

En av föreningens hus (Bågev 83) har vid kraftigt regnväder haft problem med vatteninträngning i fasadens fogar. Med anledning av detta så har nästan hela fasaden fogats om för att förhindra skador på fastigheten.

Blås ut ljuset

Höst/vintermörkret har lagt sig som en tjock pläd över oss och vi är många som kryper upp i soffhörnet och myser med levande ljus. Kom ihåg att släcka alla levande ljus när du lämnar rummet eller lägenheten. Har du/vi otur så är olyckan framme på några minuter. Sätt en lapp på ytterdörren som påminnelse.

Centrumhuset

Fr o m 1 oktober är det förvaltare Henrik Bufvers som ansvarar för den dagliga skötseln av centrumhuset. Brf Bosvedjan ”säljer” tjänsten till HSB Mitt och kommer att kompenseras för nedlagd tid.
I samband med detta så har det satts upp skyltar om p-förbud på trottoaren framför centrumhuset, för att förbättra framkomligheten för gående. Gäster/kunder är hänvisade att parkerade på stora parkeringen. Kontakt kommer att tas med ansvariga på kommunen för att påtala att centrumparkeringen är i behov av tydligt markerade parkeringsrutor och bättre belysning.

Sopsortering

Styrelsen arbetar kontinuerligt med att se över föreningens
kostnader och den senaste tiden har fokus legat på våra
sopkostnader. När det gäller hushållssopor är riksgenomsnittet ca 70 kg/lgh och i vår föreningen ligger vi på drygt 40 kg/lgh.
Det betyder att vi är duktiga på att sortera våra sopor och förhoppningsvis kan vi bli ännu bättre, för att på det sättet hålla våra sopkostnader på en så låg nivå som möjligt.

Släng inte kläder bland grovsoporna

Ett mycket bättre alternativ är att lämna dina gamla avlagda kläder till Erikshjälpen, så kommer dessa till nytta istället.
Detta gäller även t ex möbler, böcker, tavlor, husgeråd mm. Miljövänligt och omtänksamt på samma gång samtidigt som föreningens kostnader för grovsopor minskar. Kan det bli bättre?

Sittplats i trapphuset

Som ni säkert upptäckt är våra trapphus utrustade med ”sitt-pallar”, monterades upp under juli månad. P.g.a semster och platsbrist i tidigare nr av ”Styrelsen informerar” har ingen information om detta skickats ut tidigare. Åtgärden är ett resultat av önskemål som kom styrelsen tillhanda för flera år sedan. Att åtgärden dragit ut på tiden beror på att det då önskemålet kom upp fanns det inte sitsar i rätt prisklass.
Avsikten är att man ska kunna nyttja sittplatsen när
man t ex väntar på sin taxi eller färdtjänst och/eller under vintertid när man behöver ta av eller på sina broddar. Våra vintrar är numera ofta mycket isiga och vi är
många som använder broddar när vi ska gå ut. Att ta på dessa i lägenheten och sedan gå med dem i trappen är vanskligt/ostadigt och det finns en viss olycksrisk. Betydligt säkrare om man kan sitta vid trapphusdörren och sätta på eller ta av broddarna. Det är också med anledning av detta som sitsen är placerad så nära trapphusdörren som möjligt.
Styrelsens bedömning är att denna placering inte ska vara till något hinder eftersom sitsen ska vara uppfälld när den ej nyttjas.

Motorvärmarsladdar

Lämna INTE kvar motorvärmarsladden i uttaget/stolpen - detta är en olycksrisk!

Trapphusen

Trapphusen ska vara fria från vagnar, cyklar, skor mm. Detta ur brandsäkerhets- och utrymningssynpunkt.
Dessutom är det i stort sett omöjligt att städa trapphusen när dessa används som ”förråd”.

Fyrverkeri och smällare

Styrelsen ser helst att det INTE avfyras några smällare inom föreningens område då många (både djur och människor) far illa av detta. Tänk på detta inför kommande helger.

Belysning soprum

Belysningen i föreningens 10 sophus kommer att förbättras och befintliga lampor ersätts med
lågenergilysrör, vilka ger en bättre ljusbild och samtidigt lägre el-kostnader.
Arbetet kommer att påbörjas under november/december.

Belysning källare

På stämman i maj beslutades att vi skulle undersöka vilka lösningar som finns för att förbättra belysningen i förråden. Arbetet med att ta fram tänkbara lösningar påbörjas under denna vinter.

Gymlotteritet - Vinnare oktober-november

Annette Wikberg (tv) delar ut gymlotteriets Oktoberpris
till Ruth Frånlund

och Frida Malmberg (tv) delar ut Novemberpriset
till Lina Nordin

Birstapendeln

Birstapendeln trafikerar Bosvedjan.
Det innebär att vi förutom möjligheten att åka buss till Birsta så har vi fått ytterligare möjligheter/alternativa tider att åka buss tor Navet.
Se bifogad fil för tidlista.

  • 3504767859.jpg
    3504767859.jpg
  • 640584974.jpg
    640584974.jpg
  • 204909214.jpg
    204909214.jpg
  • 1232116820.jpg
    1232116820.jpg
  • 3493532967.jpg
    3493532967.jpg
  • 510070357.jpg
    510070357.jpg