Styrelsen informerar nov-03

Här kommer lite information från er styrelse, 2003-11-13. Du hittar äldre informationer längst ner på sidan.

Beslut, åtgärder och tips

Sophantering

Arbetet har nu påbörjats för anläggande av sopkärl för sortering. Särskild information kommer att ges ut. Enkelt kan man säga att det som kommer att erbjudas de boende i området liknar arrangemanget vid COOP Forum idag. Extra behållare kommer också att sättas upp i grovsophusen för batterier och glödlampor.

Månadsavgiften, stamprojektet

I samband med budgetarbetet för 2004, har styrelsen beslutat höja månadsavgiften med 5%. En ekonomisk kalkyl har tagits fram för badrum och stamprojektet. Styrelsens bedömning är att projektet skall klaras som beräknat med en kostnad av ca: 115 miljoner kronor. Då ingår även byte av el till skyddsjordade uttag. Ett problem kan vara att få kontakter att passa i uttagen till alla apparater, några kan behöva bytas ut. Vår förhoppning är att samtliga boende vill uppdatera sina uttag. Elektronisk utrustning med strålningsskydd och skydd mot åsknedslag t ex datorer, kräver skyddsjord för att fungera tillfredsställande.

Snickeriet

Beslut har tagits att höja månadsavgiften för medlemmar i snickeriföreningen till 30 kr/månad. Anledningen är att finansiera underhållet samt att likställa avgiften med andra aktiviteter som gymmet.

Garage & parkering

Du fick en enkät för en tid sedan angående garage och parkeringar. Ligger den någonstans bortglömd, så lämna in på kontoret före 1 december.

Medarbetare

Lars Carlgren har arbetat 13 år åt HSB varav 9 år här hos oss i Bosvedjan som förvaltare.
Lars intressen består förutom familjen av hästar, med trav som förtecken (kör själv ibland). Flera hästar finns hemma på gården ute på Alnö.
Skall man sedan hålla dessa hästar med hö och underhålla gården, blir det inte så mycket tid över säger Lasse. Det brukar dock hinnas med någon resa på semestern tillsammans med familjen.

Acrobat Reader

Om du inte har acrobat reader går det bra att hämta programmet på denna webbadress; Acrobat Reader
Detta program är gratis.

  • Bygge av sopstation
    Bygge av sopstation
  • Lars Carlgren
    Lars Carlgren