Styrelsen informerar maj-07

Beslut, åtgärder och tips

Centrumhuset i Bosvedjan

Styrelsen har kontaktats av Ben som driver servicebutiken i centrumhuset. Han informerade oss att han som spelombud
måste ha en viss omsättning på denna verksamhet för att få fortsätta att vara ombud för Svenska Spel. Tyvärr så har områdets servicebutik inte uppnått den omsättning som krävs och butiken är ej längre ombud för Svenska Spel.

Även butikens övriga försäljning/omsättning har tyvärr minskat. Ben vill göra oss alla uppmärksamma på att några små inköp då och då av oss som bor i området betyder mycket för butikens överlevnad. Ben tror att om han blir tvingad att stänga butiken så är det troligt att post/pakethanteringen övertas av någon annan, t ex Citygross eller Shell Punkten.

Ben säger vidare att självklart kan han inte konkurrera prismässigt med större butiker men menar samtidigt att man ju slipper bensinkostnaden om man för de mindre inköpen istället tar en promenad till honom.
Styrelsens åsikt är att det är viktigt för området med ett levande centrumhus och att det är bra om vi kan/vill/har möjlighet att stödja husets entreprenörer;
• Ulrikas Klippcenter (frisör)
• Salong Topaz (frisör)
• Uphair (frisör, solarium, ångbastu, bubbelpool)
• Pizzeria Cleopatra (pizza, sallad för avhämtning eller
äta ”på plats”)
• Jour-Livs (postombud, diverse livsmedel, godis, läsk,
chips, tobak, tidningar mm)
• Erikshjälpen (second hand butik med allt från möbler
till prydnadssaker)

Styrelsen har även varit i kontakt med HSB Mitt som äger fastigheten för att få till stånd en uppsnyggning av huset, något de ställer sig positiva till. Ett fräscht, upplyst, välskyltat centrumhus med prunkande grönska tjänar vi alla på… för visst vill vi ha ett levande centrum i Bosvedjan?!

Sommar = grilltider

Sommaren står för dörren och med den så börjar grillsäsongen. Vi vill med anledning av detta påminna om att det av säkerhetsskäl (brandrisk) är förbjudet att använda kolgrillar på balkonger/altaner - endast tillåtet med elgrill. Vill du grilla ”traditionellt” så rekommenderar vi att du använder dig av de grillplatser som finns i området. Kom ihåg att se till att det är ”släckt” när du lämnar grillen och att det inte ligger matrester kring uteplatsen (vi vill ju slippa besök av diverse gnagare).

Stämman

Ett 125-tal medlemmar deltog på årets stämma. Samtliga förslag från valberedning, revisorer och styrelse fick bifall av mötet och bland annat så beslutades att årsavgiften höjs med 1%. Till fritidskommittén utökades och kommer att presenteras i kommande informationsblad.

Ny ledamot i styrelsen

Vi hälsar Ann Söderberg välkommen som ny ledamot i styrelsen. Ann är vald för 1 år och ersätter Magnus Berg som avgått under året.

Asfaltering

I fjol sommar/höst påbörjades arbetet med att lägga ny asfalt på våra parkeringsplatser/gårdar.
Vi fortsätter med detta arbete så snart asfaltsverket öppnar för säsongen.

Gårdsträffar

Områdets balkonger/uteplatser ska ses över beträffande färger, planteringar & underhåll. Håll utkik efter inbjudan till gårdsträff med representanter från styrelsen och förvaltare Henrik Bufvers.

Taken

Takomläggningen etapp 2 startar under maj och samtidigt får vindarna ny isolering. Allt för att minimera värmeförlusterna och hålla nere våra energikostnader.

Soprumstävlingen

Som vi tidigare informerat så är det omöjligt att utse någon vinnare i soprumstävlingen. Styrelsen är dock övertygad om att människor i grunden vill göra rätt ! Vår förhoppning är därför att vi så småningom ska kunna utnämna samtliga gårdsgrupper till vinnare !

>Till sist så önskar styrelsen alla en härlig, skön och avkopplande sommar!>

  • 2359073505.jpg
    2359073505.jpg
  • 1898958378.jpg
    1898958378.jpg
  • 1363520019.jpg
    1363520019.jpg
  • 1737509415.jpg
    1737509415.jpg