Fastigheterna

BRF Alboda har följande gemensamma lokaler som kan nyttjas av medlemmarna under vissa villkor:

> Tvättstugorna
> Bastun
> Föreningslokalen
> Gästrummet
> Förråden

Förvaltningsavtal

BRF Alboda har ett förvaltningsavtal med HSB som gäller administrativ och teknisk förvaltning (fastighetsskötsel). Logga in på Mitt HSB för att se vilka medlemsförmåner du har.

Som medlem i HSB kan du få kostnadsfri juridisk rådgivning. Din fråga kan handla om i princip vad som helst som berör boendet. Juridisk rådgivning 0771-472 472. Dessutom kan HSB erbjuda en livsbesiktning i samarbete med juristbyrå. Du ringer och bokar en tid och får då möjlighet att gå igenom din familjesituation med en jurist.

TV, bredband och telefoni

För digital-TV, bredband och telefoni har du som medlem följande valmöjligheter att teckna avtal:

Uttag för Tele2. Dessa uttag finns vanligen i vardagsrummet och vissa av sovrummen. Föreningen har avtal med Tele2 där ett antal digitala TV-kanaler ingår i avgiften. Kostnaden för ytterligare abonnemang/tjänster står du som boende själv för.
> Kontakta Tele2

Uttag för bredband (fiber via Sollentuna Energis stadsnät i). Dessa uttag finns vanligen i hallen eller i köket. SEOM har samarbete med flera leverantörer för olika tjänster.
> Kontakta SEOM

Nycklar och nyckelbeställning

Du som medlem beställer nycklar via e-post till styrelsen. Du behöver också inkludera vilket nummer det är på nyckeln så att dom verkligen ingår i föreningens nyckelsystem.
Styrelsen skickar en beställning till Gerts Lås med kopia till dig så att du ser att beställningen finns hos dem. Gerts Lås tillverkar nyckeln medan du väntar på plats, och du står själv för kostnaden.
Notera: detta gäller även om du behöver en ny bokningscylinder till tvättstugan eller bastun.

Gerts Lås & Larm
Hovslagarevägen 5
192 54 Sollentuna
08-35 41 00
info@gertslas.se

Vänligen notera att om du eller tidigare ägare har bytt lås så kan du inte beställa nya nycklar via styrelsen.

Hur vet man om en nyckel ingår i systemet? Om den är märkt med CBG148 så är den en del av föreningens låssystem

Tänk också på att nycklarna som ingår i vårt låssystem även går till soprummet så om du byter till andra lås (som inte ingår i låssystemet) behöver du ändå spara nycklarna. Om du mot förmodan inte har kvar nycklar till soprum, tvättstuga, trädgårdsförråd mm så kan du såklart beställa det via styrelsen.

Notera att du som medlem står för kostnaderna för dina nycklar och det är viktigt för dig som flyttar in att se till att få med de nycklar som behövs.
De är nycklar till:
-Ytterdörr och förrådet lgh
-Soprummet
-Tvättstuga
-Bastu
-Bokningscyliner tvättstuga (inklusive nyckel till cylindern)
-Bokningscyliner bastu (inklusive nyckel till cylindern)

  • Bokningscylinder tvättstuga
    Bokningscylinder tvättstuga
  • Bokningscylinder bastu
    Bokningscylinder bastu