Föreningen

BRF Alboda är en privat bostadsrättsförening i Viby. Föreningen har tagit sitt namn från Alboda Gård som tidigare i kommunens historia hade sina ägor där Lantgårdsvägen ligger idag.
Gröna träd vid norra vändplanen

BRF Alboda (Lantgårdsvägen 7 - 83) är belägen i Viby, Sollentuna, och består av 37 lägenheter (2:or - 5:or) som byggdes 1993.

BRF Alboda är sedan 2010 en HSB Bostadsrättsförening. Det innebär bland annat att en representant från HSB är ordinarie ledamot i styrelsen. Dessutom fungerar HSB som ekonomi- och fastighetsförvaltare.

> Läs om föreningens fastigheter

Köpa bostadsrätt

Här på föreningens webbplats hittar du information om bland annat föreningens stadgar, ordningsregler, regler för bygg och renovering, årsredovisningar och medlemsinformation.

När du köper en bostadsrätt måste du söka medlemskap i BRF Alboda och det är styrelsen som godkänner nya medlemmar. En överlåtelse av lägenheten blir giltig först när medlemskap har beviljats.

> Läs mer om områdets historik, Alboda och vad som mer hände 1993

Affärer och köpcentrum

De närmaste köpcentrumen finns i Häggvik och Rotebro.

Lokaltrafik

Busslinje 525 trafikerar Viby och går till pendeltågsstationen i Norrviken. Efter att ha klivit på bussen i Viby är du efter byte till pendeltåg i Norrviken mitt inne i Stockholms city på bara 25 minuter. Buss 525 går även till Sollentuna Centrum som är en knutpunkt för många bussar och tåg.

Vissa pendeltåg går till Uppsala. Ta buss från Vibyvägen till pendeltåget. Det tar dig till Uppsala via Arlanda på en halvtimme. Därifrån promenadavstånd till Uppsala city.

Skolor och förskolor

I Sollentuna finns både kommunala och fristående skolor med olika inriktningar.

> Läs om skolor i Sollentuna kommun

Nära föreningens område finns följande skolor och förskolor inom gångavstånd och utan att behöva korsa någon bilväg:

  • Vibyskolan
  • Rälsen skola och förskola
  • Friluftsförskolan Lantgården 
  • Runbacka skolor

Fritidsaktiviteter och friluftsområden

Järvafältet erbjuder flera möjligheter till fritid, exempelvis bad, ridning, golf, löpning.

> Läs mer om fritidsaktiviteter