Förändrade avgifter från juli 2023

25 maj 2023 Från och med juli 2023 kommer en förändring synas för avgifterna, då dessa höjs med 8%. Föreningens avgifter höjdes under 2021 med 5% och 2022 med 7%, men hade innan det varit oförändrade sedan 2013.
Det har säkert inte undgått någon att det hänt ganska mycket i världen det senaste året där inflation har fortsatt att vara hög och räntorna har fortsatt att öka kraftigt, vilket såklart också påverkar föreningens ekonomi i form av ökade kostnader för skötseln av våra hus samt ökade kostnader för våra lån.
 
Eftersom vi under 2022 och 2023 genomför 2 större projekt, balkongrenovering & fönstermålning, samtidigt som en del av föreningens bundna lån löper ut har våra lånekostnader ökat relativt kraftigt, vilket är den största drivaren till avgiftshöjningen. Höjningen görs för att föreningen över tid ska leverera ett nollresultat samt säkra en fortsatt god ekonomi för både nuvarande och kommande generationer medlemmar.
 
Styrelsen vill fortsatt betona att föreningens ekonomi och förmåga att betala våra fakturor, det vill säga vår likviditet, är fortsatt god.