Renovering balkonger

08 januari 2020 Balkongerna skall renoveras 2021-23 Uppdatering: projektet är mycket omfattande och kommer inte att kunna starta förrän tidigast våren 2021 Alla balkongräcken kommer att bytas och alla balkongplattor kommer att renoveras, utom kungsbalkongerna i Dykaren

Upphandling av balkongrenovering är i sin startfas, och vi inväntar anbud runt månadsskiftet februari/mars. Projektet är så pass stort och omfattande att det kommer att behöva delas upp i tre till fyra etapper, sträckt över ett par år. Det är dock inte alla balkonger inom föreningen som omfattas av projektet. I Dykaren renoverades kungsbalkongerna på översta planet för cirka tio år sedan, varför de nu inte behöver göras om igen. Däremot planeras byte av balkongräcken även för dessa balkonger.
 
Mer information om projektet lämnas snarast möjligt efter avslutad upphandling och påbörjad projektering.

 

Det som skall göras är att undersöka och kanske gjuta om alla balkongplattor och byta ut ev dåliga balkar. Sedan skall balkongräckena återställas till så nära ursprungligt skick som är möjligt. Se foto på hur huset såg ut från början. Men allt enligt dagens byggnorm. Nu skall vi börja med ett fullskaleprov. Dvs vi gör 4 balkonger för att se hur allt fungerar samt skicket på balkongplattor och balkar. Detta börjar vecka 31 och beräknas vara klart i oktober. Dessa 4 balkonger ligger i uppgång T.

 

Vi vill redan nu göra väldigt klart att lägenheter vid sidorna och under KOMMER att störas av bilningarna och dammet. Det är ditt ansvar att stänga dina fönster och eventuella ventiler, samt kan skakningar förekomma, plocka ner dina ömtåliga saker från öppna hyllor.

 

Detta är det enda som kommer att ske i år. Tidigt i vår fortsätter vi, men det är inte diskuterat VAR vi börjar. Det kommer vi att bestämma när detta provet är klart, då vi vet mer.

 

 

Balkongrenoveringen kan endast ske, vår, sommar, höst pga att betongen måste kunna stelna, vilket den inte gör vid för låga temperaturer.

 

Vi förstår att detta blir en olägenhet på många sätt för alla inblandade, men vi har skyldighet att underhålla våra fastigheters skick och kan inte planera runt att balkongerna används mycket på sommaren.

 

Man måste själv tömma sin balkong innan renoveringen. Gör man inte det kommer man att debiteras bortforslingen.

 


Till nyhetslistan