Höjning av månadsavgiften med 5%

30 juni 2011 Från och med 1 juli 2011 kommer månadsavgifterna att höjas med 5%

Styrelsen vill härmed informera alla medlemmar om avgiftshöjning från och med 1 juli 2011. Avgiftshöj¬ningen beräknas att ske i två etapper med en initial höjning om 5 procent samt en eventuell ytterliga¬re höjning som planeras till i höst/vinter, då vi även kommer att ha avslutat arbetet med underhållspla¬nen, vilken ligger till grund för den andra höjningen.


Reparationer och investeringar
Bakgrunden till avgiftshöjningen är den kostnadsök¬ning som vi har haft under den senaste tiden, som i mångt och mycket hänförs till de omfattande under¬hållskostnader som vi åsamkats. Vi ser även att våra hus, som börjar komma upp i åren, kommer att krä¬va mer omfattande reparationer/investeringar inom en snar framtid till vilket vi behöver frigöra kapital till. Förhoppningen på lång sikt är också att föreningen ska kunna avsätta medel till underhållsfonden, som för närvarande är tömd.
Avgiften har sedan 2006 sänkts i tre steg och har nu legat oförändrad sedan 2009. Årets höjning bör därför ses som en harmonisering av avgiftsnivå¬erna mot tidigare nivåer.
Vi i styrelsen gör vårt yttersta för att i alla led hål¬la kostnaderna nere samtidigt som att tillgodose de underhåll som krävs för att bevara värdet av våra fastigheter. Detta torde gynna oss alla som investe¬rat i denna trivsamma förening.

Eventuella frågor? Maila oss gärna på: styrelsen.farjan@bredband.net
Styrelsen Brf Färjan