STOKAB byger ut det öppna fibernätet

03 oktober 2010 Även om stora delar av det som STOKAB annonserar som nytt, att det där med att utöver datatrafik också kunna ringa och titta på TV via nätet, inte är det minsta nytt - för oss, så finns det en skillnad Bredbandsbolagets kunder är "låsta", vill de byta bolag måste de även använda annan koppling än den redan installerade... Texten nedan är ett utdrag från STOKABS webb, längre ned finns också en länk till en PDF med samma text.

 

_____________________

Nu bygger Stokab ut det öppna fibernätet till fastigheter i Stockholms stad

I takt med att IT-tjänsterna utvecklas ökar behovet av bandbredd. Bredband är inte längre en fråga om tillgång till Internet utan handlar också om TV, telefoni, larm, fastighetsövervakning, hemsjukvård och mycket mer.

Stokabs utbyggnad av det öppna fibernätet i Stockholms stad ger nya möjligheter för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Stokab erbjuder en anslutning av fastigheten och säkerställer därmed en öppen lösning med de operatörer och tjänsteleverantörer som finns i nätet.

STOKAB FÖRBEREDER DIN FASTIGHET

Fastigheten utrustas med en anslutningspunkt, en så kallad husnod, som förbereds med en anslutning till Stockholms fibernät.

Med en anslutning till fibernätet kan samtliga tjänsteleverantörer i nätet erbjuda dig sina tjänster. Du och de boende i fastigheten får därmed möjlighet att fritt välja leverantör av tele-, TV- och datatjänster. Konkurrensen som skapas gynnar dig inte bara i form av lägre priser utan skapar dessutom förutsättningar för ett bättre utbud av tjänster.

 

MED NYTTJANDERÄTT

Utbyggnaden sker etappvis i Stockholm. Stokabs samarbetspartners Eltel, Infratek eller Netel kontaktar dig när din fastighet blir aktuell för utbyggnad.

Du tecknar då ett nyttjanderättsavtal med Stokab som därefter installerar en husnod i fastigheten. Husnoden placeras vanligtvis i fastighetens källare. I sin fysiska form består den av ett kopplingsskåp med måtten 65x70 cm.

UTAN KOSTNAD

Under den tidsbegränsade period som utbyggnaden pågår, står Stokab för den initiala kostnaden i samband med installation och inkoppling av en husnod.
Utanför denna utbyggnadsperiod är detta en kostnad som annars tillkommer.

KONTAKT

Stokabs samarbetspartners Eltel, Infratek eller Netel kontaktar dig när fastigheten blir aktuell för utbyggnad och installation av en husnod.

Illustration >Husnod, fastighetsnät och anslutningsnät:>