Tvättstuga

Vår gemensamma tvättstuga finns i F- huset på Mellangården. Med passer-/bokningsbricka kan du gå in via gaveltrappan vid port 21. Om du bor i port 25 kan du även gå in via källaren.

Det finns fyra s.k. normaltvättmaskiner fördelade på två tvättstugor med tillhörande torkskåp och torktumlare. Tvättstugorna som är väl underhållna har modern och miljövänlig tvättutrustning. Dessutom finns det en särskild grovtvättstuga och två extra torkrum som kan bokas separat samt även ett stryk- och mangelrum (behöver inte bokas). Tvättavgifterna som beslutas av styrelsen är olika beroende på vilket tvättprogram du använder. Debiteringarna återfinns separat på de ordinarie avgiftsavierna, på samma sätt som för varmvatten och el.

Tvättmedel
Alla tvättmaskiner (även grovtvätten) har försetts med automatisk tvättmedelsdosering. Tvättmedlet är allergitestat och rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. Vitsen med doseringssystemet är att maskinen väger tvätten och doserar exakt den mängd tvättmedel som behövs, vilket gynnar både våra kläder och miljön.

Bokningen
Hur du bokar och använder tvättstugans olika finesser kan du läsa dig till i de instruktioner som finns uppsatta vid bokningspanelen och i övriga utrymmen. Webbokningen sker från föreningens hemsida (se menyraden på Välkomstsidan).

Passer- och bokningsbrickor kvitterar du ut mot en pantavgift hos vicevärden.

Tvättider och torktider
Tvättiderna bokas i tretimmarspass mellan 07.00 – 22.00 på vardagar och 09.00–21.00 på lör-, sön- och helgdagar. Tvättstugorna och torkrummen bokas antingen på bokningspanelen i tvättstugan eller på föreningens hemsida. Det är endast möjligt att boka två tvättpass åt gången. Om du har bokat tvättstugan öppnar du dörren till tvättstugan genom att registrera nyckelbrickan på bokningspanelen i mitten av korridoren. Endast den som bokat tiden kan komma in i tvättstugan eller torkrummet. Har man inte börjat tvätta inom 30 minuter från bokad tid blir man automatiskt avbokad.

Torktiden är förskjuten med 30 minuter i förhållande till tvättiden. Man har också möjlighet att komma in i tvättstugan under 30 minuter efter avslutad tvättid för att hämta sin tvätt. 

Om du bokar en tvättstuga mellan t.ex. kl. 10 och 13 kan du hänga din tvätt först kl. 10.30. Men du har förstås tillgång till torkrummet i tre timmar. Tvätten måste alltså hämtas senast kl. 13.30,