Cykelrensning

11 maj 2020

På uppdrag av HSB Brf Römö utför Cykelåtervinning AB torsdag den 11 juni en cykelrensning i fastigheten där vi tar bort övergivna och icke använda cyklar placerade i cykelrum, utvändiga cykelställ samt i både in- och utvändiga allmänna ytor. Detta för att skapa en bättre trivsel och ordning i fastigheten.

Nedan följer lite praktiskt information om hur rensningen genomförs.

För att vi skall kunna ta bort cyklar som troligen är övergivna måste vi först veta vilka cyklar som har en ägare. Därav har ni tillsammans med informationsbrevet fått 2st märkningstaggar. Dessa märkningstaggar skall fästas på cykeln (gärna på styret). OBS! att ni i inte behöver ange namn och lägenhetsnummer på märkningstaggen.

Orsaken till att vi delar ut märkningstaggarna så pass tidigt är att alla boende skall ha god tid på sig att märka upp sina cyklar. Vi rekommenderar dock att detta utförs i nära anslutning till den dagen rensningen skall ske (torsdag den 11 juni).  

Cirka en vecka innan rensningen delar vi dessutom ut ett påminnelsebrev samt att vi i cykelrummen placerar en korg med ytterligare märkningstaggar. Där kan man hämta någon extra tagg alternativ ta nya taggar om dessa har förkommit.

Behöver ni fler taggar tidigare än veckan innan rensningen? Kontakta oss på tele 08-644 48 82 eller via mail på info@cykelatervinning.com

Den aktuella dagen samlar vi ihop alla omärkta cyklar. Vi tar även bort fastlåsta cyklar och man har tyvärr ingen rätt att få ersättning för uppklippta lås. Cyklarna dokumenteras och fraktas till Cykelåtervinnings förråd.

Inom sex månader har en ägare till en eventuellt bortfraktad cykel möjlighet att efter identifiering av cykeln och överenskommelse om tidpunkt avhämta denna i vår lokal på Maria Prästgårdsgata 14, Södermalm. Efter sex månader från rensningsdatumet återvinns cykeln så miljömässigt riktigt som möjligt.

Vi passar på att redan nu tacka för er insats att underlätta cykelåtervinningen som bidrar till ett förbättrat samhällsresursutnyttjande, en trivsammare fastighet och att frigöra ytor till fastighetens aktiva cyklister!

Med vänliga hälsningar

Cykelåtervinning AB