Römöstyrelsen begär att kommunen tar ansvar i situationen som uppkommit

30 mars 2015 På sammanträde måndag 9 mars beslöt bostadsrättsföreningens styrelse att sända en skrivelse till kommundelsnämnden i Kista-Rinkeby med krav på att kommunen vidtar åtgärder som Römö själv inte klarar. I föreningen råder ett stort missnöje med nedskräpningen i trappan och hissen på Köpenhamnsgatan 4 och vid parkeringsplatsen under tunnelbanan. Trappan "stinker av bajs och urin". Styrelsen ställer krav på sju punkter.

Till dagen för mötet hade styrelsen 24 februari inbjudit stadsdelsförvaltningen i Rinkeby-Kista för ett samtal i frågan, men hade inte fått svar på inbjudan och ingen representant kom.

I stället har strategen för säkerhet-brottsförebyggande i direktörens stab i stadsdelsförvaltningen inbjudit till möte angående situationen med de fattiga EU-medborgare i Rinkeby-Kistaområdet. I inbjudan skriver man:

"Situationen med att många fattiga EU-medborgare vistas och bor i anslutning till centrala delarna av Kista har det senaste året vuxit." Därför inbjuder stadsdelsförvaltningen in "de aktörer som vi tror har störst möjligheter att påverka, samt några verksamheter som drabbats negativt av situationen". Med det sista torde Brf Römö avses.

Claes-Göran Gahm, ordförande i Römöstyrelsen, och två andra ledamöter kommer att delta på mötet som hålls torsdag 12 mars. De kommer att rapportera även på denna hemsida.

Läs här nedan styrelsens skrivelse till kommundelsnämnden.