God fortsättning på det nya året!

07 januari 2017 Dagarna blir längre nu, men det märks knappt än, särskilt inte på kvällarna och därför fortsätter många med stearinljus som ökar trivseln. Styrelsen vill påminna om brandriskerna i Römö.

 

Vintern är den årstid då flest bränder inträffar i Sve-rige. I Römö klarade vi december men vi har ju hört och läst nyheterna, inte minst om Husby nyligen.

 

Först vårt gemensamma brandskydd.

 

Viktigt är att hålla trappuppgångarna brandsäkra. Ingenting som kan brinna eller sprida brand ska fin-nas där: Inte barnvagnar med insats, plastpulkor, inte ens dörrmattor som kan ta eld. För småbarnens ut-rustningar finns barnvagnsrum i alla trappuppgångar. Skaffa nyckel genom att ringa Leon tel 0736-83 70 93 om du inte redan har någon.

 

Utrymningsvägar får inte heller blockeras. Brandrök kan förstöra sikten i trapphuset och då måste man kunna gå utan hinder.

 

 

Hemma hos dig själv: Römö har låtit sätta upp brandvarnare i alla lägenheter, men du måste själv kontrollera att den fungerar och byta batteri. En god rekommendation är att skaffa brandsläckare och brandfilt. Håll filtret i spiskåpan rent. Lämna aldrig ett rum med levande ljus.

 

  • Om det brinner hemma och du inte kan släcka, stäng in elden, ring räddningstjänsten tel 112 och gå inte ut i trapphuset om det finns rök där – den kan vara mycket giftig.

 

På denna Römös hemsida hsb.se/stockholm/romo finns råd: Klicka på förstoringsglaset upptill höger och sök på ordet ”brand”. Här under finns också några länkar du kan klicka på.

■ ■ ■
Brand är en allvarlig sak, men i Römö har vi klarat oss bra. Styrelsen vill åter önska alla römöbor lycka till och fortsatt gott nytt 2017!

 

 

 

 

Ur Dagens Nyheter 4 januari 2017.