E-post, motioner och saker i trappan

08 februari 2018 Information via e-post, motionera till stämman och saker i trappuppgångarna är ämnen i en lapp som styrelsen delade ut i alla brevlådor i dag.

Information via e-post

 

Om du skickar in din e-postadress till Römös styrelse får du snabbare och enklare informationen som som hittills bara delats ut på papper eller satts upp på anslags-tavlan i trappuppgångarna.

 

Det var en medlem i bostadsrättsföreningen som motionerade om detta till årsstämman. Hittills har styrelsen samlat ihop de e-postadresser som finns i medlemsregistret.

 

Men det är bara någon tredjedel av medlemmarna som har e-postadress där. Nu är det alltså dags att alla meddelar styrelsen: sänd ett mejl till

styrelsen.romo@bredband.net

  Och vill du inte alls ha sådana meddelanden: säg det på samma adress.

 

Motionera till stämman

 

 Stämman, en gång om året, är det högsta organet i bostadsrättsföreningen där alla medlemmar har närvaro- och rösträtt. Där avgörs hur föreningen ska skötas det kommande året.

 

Alla medlemmar kan ta upp en fråga på stämman. Men för att stämman ska kunna besluta måste frågan tas upp i förväg i en skriftlig motion. Där kan du som medlem presentera frågan, argumentera för den och föreslå ett beslut.

 

Sista dagen för att lämna in en motion är sista dagen i februari. Skicka per e-post eller lägg ett brev i vita brevlådan bredvid samlingslokalen. Stämman blir på kvällen 17 maj. Kallelse kommer.

 

Saker i trappuppgångarna

 

Ingenting får ställas i trappuppgångarna, inte ens en dörrmatta. Det är brandskydds-bestämmelser och inga undantag får göras.