Kom på årsstämma 19 maj - och förbered dig

04 maj 2016 Kallelse till HSB brf Römös ordinarie föreningsstämma 2016 har satts upp på föreningens informationstavlor. Medlemmarna kallas till Kryptan i Kista kyrka torsdag 19 maj klockan 18:30.

På stämman behandlas alla vanliga ärenden, de som föreskrivs i föreningsstadgarna. En av de viktigaste frågorna är ekonomin. För att förbereda sig på den knepiga frågan kan man gå på ett förberedande möte klockan 19 torsdag 12 maj i Träfflokalen. Där redogör styrelsens ekonomiansvarige Mohamed Zafrullah för innehållet i årsredovisningen.

På stämman råder yttrande- och frågefrihet men någon genomgripande diskussion om ekonomin brukar det inte bli. Då är det bättre att gå på förberedelsemötet.

Inför stämman kommer styrelsens verksamhetsberättelse, årsredovisningen för 2015 och annat material att delas ut i alla brevlådor.

För stämman råder vissa bestämmelser för rösträtt. De finns med i kallelsen. På dagordningen finns också den sista punkten, nr 24, som är Övriga frågor och information. Där kan medlemmar ta upp det som inte finns i övriga dagordningen, men några beslut kan inte fattas. Det har inte kommit in några motioner som är de frågor där medlemmarna kan begära beslut på stämman. Men på punkt 24 kan man räkna med att styrelsen lyssnar noga till de närvarandes åsikter.