Römös verksamhet, redovisning

10 maj 2018 Brf Römös styrelsen har gjort sin förvaltningsberättelse för det gångna året, 2017. Den är det viktigaste dokumentet till stämman 17 maj. Här finns många detaljer och översikter som visar på bostadsföreningens hälsa och tillstånd, den ekonomiska förening som alla medlemmar äger sin del av.

I inledningen framgår att lägenhetsavgifterna som ligger till grund för föreningens ekonomi under 2017 höjdes med tre procent och att hyran för garageplatser ökade med 20 kronor i månaden. Även de uthyrda lokalerna har hyreshöjts.

Under året slutfördes renovering av terrasser och fasad på Sorögatan 3. Därefter har fasadrenovering på Sorögatan 27 nu genomförts. Terrassrenoveringen i samma hus har också inletts och beräknas bli klar under försommaren.

Ett annat underhållsprojekt under det redovisade året som inte varit lika synligt är stambyte i systemen för varmvattencirkulation i alla hus. Detta har gjorts för att undervika vattenläckor som blivit allt vanligare på grund av slitage.

Kommande underhållsprojekt som planeras är slutförande av det påbörjade projektet på Sorögatan 27, renovering av garagen i Sorögatan under år 2020, fasadrenovering av övriga hus som inte redan är färdiga.

Underhållet är viktiga utgifter men kan ses som långsiktiga investeringar som ökar värdet på föreningens fastigheter och därmed medlemmarnas ägarandelar i föreningen.

Detta är de viktiaste faktorerna för Römös ekonomi. Läs mer i årsredovisningen här.