Skyddsrum i Brf Römö

10 mars 2022

I föreningen finns tre skyddsrum: i Sorögatan 3 under garagen (förrådsutrymme) och 2st i Sorögatan 27 undre garagen. Ett av skyddsrummen används för lägenhetsförråd. Förrådsinnehavaren är skyldig att vid anmodan ge tillträde till förråden för under-håll och kontroll av skyddsrumsutrustningen. I skyddsrummen placerade vattenkranar är normalt av-stängda. Tillhörande golvbrunnar är även de stängda med skyddsventil. Det är därför förbjudet att använda av-loppsbrunnarna.
Skulle beredskapsläget bli sådant att risken för krigs-handlingar är överhängande fatar myndigheterna beslut om att skyddsrummen skall ställas i ordning, samtliga förråd skall då utrymmas och förrådsinredning demonte-ras.
Skyddsrum är en samhällsfunktion som faller in under MSB som översynsmyndighet, av det skälet för att ge så korrekt och relevant information som möjligt så hänvisar vi till följande sidor som innehåller relevant information.
OBS! Man tillhör inte något specifikt skyddsrum, man tar sig till närmaste eller lämpligaste.

I de bifogade filerna finner ni skyddsrumsintygen.

Frågor & Svar gällande skyddsrum:
https://www.msb.se/sv/amnesomraden/krisberedskap--civilt-forsvar/befolkningsskydd/skyddsrum/fragor-och-svar-om-skyddsrum/

Skyddsrumskarta:
Här ser du var det finns skyddsrum (OBS! Man tillhör inte något specifikt skyddsrum, man tar sig till närmaste eller lämpligaste):
https://www.msb.se/sv/verktyg--tjanster/skyddsrumskarta/

/Styrelsen