Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Felanmälan

Är något trasigt i din lägenhet eller vill du få kontakt med oss för annan hjälp? För bästa möjliga service, logga in i Mitt HSB för att göra felanmälan, beställningar och se aktuell status för alla dina ärenden. 

Vid akuta ärenden som t.ex. vattenläcka, stopp i avlopp eller strömlöshet, ring 010-442 11 00.

Gör en felanmälan

 

När ska jag göra en felanmälan?

En felanmälan gör du när något i din lägenhet är trasigt och behöver lagas, eller om du behöver hjälp med att exempelvis byta en blandare. En felanmälan kan även göras för allmänna utrymmen i fastigheten, t.ex. i tvättstugan.

Om du bor i en bostadsrätt kan hjälp från fastighetsskötaren medföra en kostnad. För felanmälningar i en lägenhet är det innehavaren av lägenheten som behöver göra felanmälan.

Kan jag lösa problemet på egen hand?

Många fel kan du som boende lösa på egen hand och vi har en mängd hjälpsamma skötseltips som du är välkommen att ta del av.

Rengöra golvbrunn

Rengöra vattenlås

Rengöra ventilation & spiskåpa

Sköta brandvarnare

Sköta om fönster

Lufta element

Byta säkring

Smörja gångjärn

Kan jag göra felanmälan utan att logga in?

Du som inte har möjlighet att logga in på Mitt HSB kan använda formuläret för felanmälan. Önskar du personlig service går det även bra att kontakta Kund-och Medlemsservice via telefon, du hittar våra kontaktuppgifter längst ner på sidan. 

Till formuläret