Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Allt du behöver veta om att besiktiga lekplatser

Vi erbjuder tjänsten Lekplatsbesiktning i hela Södermanland. Med våra lokalkontor i Eskilstuna, Nyköping, Strängnäs, Vagnhärad, Katrineholm och Oxelösund så finns vi tillgängliga där ni finns.

Att besiktiga en lekplats kan verka som en självklarhet, men det är faktiskt lag på det. Varje år måste en besiktning utföras för att säkerställa att lekplatsen är säker för barnen som leker där. Men vad innebär egentligen en lekplatsbesiktning?

En lekplatsbesiktning är en utvärdering av lekplatsens utrustning, underlag och andra faktorer som kan påverka säkerheten. Syftet med besiktningen är att upptäcka potentiella faror eller brister som kan åtgärdas innan de orsakar skador. Det handlar alltså om att förebygga olyckor.

Enligt lag är det obligatoriskt att genomföra en besiktning av lekplatser minst en gång per år. Detta är för att garantera att lekplatsen är säker för alla som använder den. Om brister upptäcks under besiktningen är det viktigt att åtgärda dem så snart som möjligt för att undvika skador.

Men vad händer om lekplatsen inte besiktigas? Då löper barnen som leker där en större risk för skador. Det är helt enkelt inte värt att chansa på barnens säkerhet.

Som ansvarig för en lekplats är det viktigt att se till att en besiktning genomförs regelbundet. Genom att göra det kan du garantera en säker och trygg lekmiljö för alla som besöker lekplatsen. Dessutom är det viktigt att se till att lekplatserna uppfyller de senaste säkerhetskraven och standarderna för att minimera riskerna för olyckor.

Så, varför inte ta en extra titt på din lokala lekplats och se till att en besiktning är planerad? Det är trots allt barnens säkerhet som står på spel.

Fyll i vårt fomulär nedan om du vill boka eller veta mer om hur vi kan hjälpa er att besiktiga er lekplats.