Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Börja bospara

Vad kostar det att bospara i HSB?

Den kostnad du betalar för bosparandet är den årliga avgiften för medlemskapet i HSB.

Årsavgift enskild medlem:
Årsavgiften är 310 kronor per hushåll.

Boende i en HSB-bostadsrättsförening:
Årsavgiften för boende i en HSB-bostadsrättsförening är 210 kronor per hushåll (eller 0 kronor om din HSB-bostadsrättsförening står för hela medlemsavgiften). 

Andelsavgift för nya medlemmar:
I samband med att du tecknar ett medlemskap i HSB betalar du en andel i vår kooperation på 500 kronor per person (även minderåriga). Andelen får du tillbaka om du någon gång väljer att lämna HSB. En mindre handläggningsavgift vid uppläggning av medlemskapet kan förekomma.

Avgifter kopplat till ditt sparande:
Om du väljer fondsparande som sparform tillkommer en sedvanlig förvaltningsavgift. Vissa banker tar ut en avgift för överföringar till en annan bank. Kolla därför med din bank om vad som gäller för överföringar till ditt bosparkonto.

Var hittar jag mitt kontonummer?

Kontonummer hittar du på årsbeskedet som skickas digitalt från Danske Bank i januari varje år. Du hittar även kontonumret om du loggar in med BankID i Hembanken i Danske Bank.

Hur kan jag hålla koll på mitt bosparande?

Genom att logga in med BankID på danskebank.se får du tillgång till dagsaktuell information om dina pengar.

För att se dina bosparpoäng loggar du in med BankID på hsb.se. 

Hur börjar jag bospara åt mitt barn eller barnbarn?

Vårdnadshavare, mor- och farföräldrar eller annan kan påbörja ett öppnande av bospar åt minderårig. Tänk på att du behöver använda dator. Så här går du tillväga:

  1. Först måste barnet bli medlem i HSB, i sitt namn.
    Här anmäler du medlemskapet

  2. Därefter går du till HSBs sidor på danskebank.se och väljer "Börja bospara" och därefter ”Visa ansökan för barn”. Du fyller i uppgifter om både barnet och dess vårdnadshavare samt laddar upp en kopia på legitimation för samtliga vårdnadshavare. Ansökan skickas digitalt till Danske Bank.

  3. Så snart en komplett ansökan kommit in till Danske Bank kan kontoöppning påbörjas. Ett avtal skickas hem till barnets mantalsskrivningsadress, antingen via post eller digitalt.

Hur kan jag hålla koll på mitt barns bosparande?

Du kan se ditt barns bosparande växa genom att logga in med med BankID på danskebank.se. Här får du tillgång till dagsaktuell information om ditt barns pengar.

För att få information om ditt barns bosparpoäng kontaktar du HSB. I dagsläget finns inget inloggat läge för omyndig. När barnet själv har ett BankID kan hen se sina bosparpoäng genom att logga in på HSB.se.

Här hittar du kontaktuppgifter till HSB i din region

HSBs bosparande erbjuds i samarbete med Danske Bank

Kontosparandet omfattas av insättningsgaranti upp till 1 050 000 kronor. Läs mer här.

Här kan du också läsa mer om vår personuppgiftspolicy och våra bosparregler.