Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Börja bospara

1. Bli medlem
För att bospara behöver du vara medlem i HSB. Medlemskapet ger dig olika förmåner och erbjudanden, bland annat kostnadsfri juridisk rådgivning och medlemstidningen Hemma i HSB.
Bli medlem här

2. Öppna ett HSB Bosparkonto
Registrera dig som kund hos Danske Bank och öppna ett HSB Bosparkonto, det är utgångspunkten för ditt bosparande. Pengarna du sparar är dina. 
Till Danske Bank

3. Kom igång med ditt sparande
Gör en engångsinsättning eller lägg upp en stående överföring från din bank till ditt HSB Bosparkonto. Kontonumret ser du i Danske Banks internetbank, app eller i bekräftelsebrevet.
Till internetbanken
Här finns en mer detaljerad guide, steg-för-steg hur du kommer igång med ditt bosparande.

Vad kostar det att bospara i HSB?

Den kostnad du betalar för bosparandet är den årliga avgiften för medlemskapet i HSB.

Årsavgift enskild medlem:
300 kronor per hushåll (310 kronor för HSB Stockholms medlemmar).

Andelsavgift för nya medlemmar:
I samband med att du tecknar ett medlemskap i HSB betalar du en andel i vår kooperation på 500 kronor per person (även minderåriga). Andelen får du tillbaka om du någon gång väljer att lämna HSB. En mindre handläggningsavgift vid uppläggning av medlemskapet kan förekomma.

Avgifter kopplat till ditt sparande:
Om du väljer fondsparande som sparform tillkommer en sedvanlig förvaltningsavgift. Vissa banker tar ut en avgift för överföringar till en annan bank. Kolla därför med din bank om vad som gäller för överföringar till ditt bosparkonto.

Att bospara i HSB ger dig en mängd olika fördelar:

Hur börjar jag bospara åt mitt barn eller barnbarn?

Vårdnadshavare, mor- och farföräldrar eller annan kan påbörja ett öppnande av bospar åt minderårig. Tänk på att du behöver använda dator. Kontoöppningen måste alltid godkännas av samtliga vårdnadshavare. 
Så här går du tillväga:

  1. Först måste barnet bli medlem i HSB, i sitt namn.
    Här anmäler du medlemskapet

  2. Därefter går du till HSBs sidor på danskebank.se och väljer "Börja bospara" och därefter ”Visa ansökan för barn”. Du fyller i uppgifter om både barnet och dess vårdnadshavare samt laddar upp en kopia på legitimation för samtliga vårdnadshavare. Ansökan skickas digitalt till Danske Bank.

  3. Så snart en komplett ansökan kommit in till Danske Bank kan kontoöppning påbörjas. Ett avtal skickas hem till barnets mantalsskrivningsadress, antingen via post eller digitalt.
    Här finns en mer detaljerad beskrivning hur du startar ett bosparande åt minderårig (sid 2)


Här hittar du kontaktuppgifter till HSB i din region

HSBs bosparande erbjuds i samarbete med Danske Bank

Kontosparandet omfattas av insättningsgaranti upp till 1 050 000 kronor. Läs mer här.

Här kan du också läsa mer om vår personuppgiftspolicy och våra bosparregler.