Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Fasträntekonto – ett sparande med garanterad avkastning

Ett fasträntekonto är ett sätt att spara ihop till en framtida kontantinsats. Du sätter in ett belopp på minst 5 000 kronor som du låser till en fast ränta under en bindningstid på ett eller tre år. När fasträntekontot löper ut vet du exakt hur dina pengar kommer att utvecklas.

Varför ska jag bospara i HSB Fasträntekonto?

  • Tryggt sparande till fast ränta.
  • Spara minst 5 000 kronor per konto.
  • Två olika löptider på ett eller tre år.
  • Du har koll på hur dina pengar kommer att utvecklas.
  • Du kan öppna flera HSB Fasträntekonton.

Bli medlem i HSB och öppna ett HSB Bosparkonto i Danske Bank. Sätt in minst 5 000 kronor på bosparkontot. Öppna därefter ett HSB Fasträntekonto i Danske Banks internetbank. Överför minst 5 000 kronor från ditt bosparkonto till ditt fasträntekonto. Se den dagsaktuella räntan här.

Vanliga frågor och svar

Hur lång är bindningstiden?

Det finns två olika bindningstider att välja på, ett eller tre år. Du får en fast ränta under hela bindningstiden.

Vilket är minsta sparbelopp?

5 000 kronor.

Kan jag göra insättningar och uttag under bindningstiden?

Under bindningstiden har du inte möjlighet att göra ytterligare insättningar på kontot men kan förstås öppna ett nytt fasträntekonto. Avslut eller uttag kan göras under pågående räntebindningstid mot en ränteskillnadsersättning.

Kan jag ha automatiska överföringar till mitt fasträntekonto?

Nej. 

Hur fungerar det att samla poäng med ett HSB Fasträntekonto?

Vårt HSB Bosparkonto är utgångspunkten för ditt bosparande. Det är här dina poäng beräknas. Det innebär att du sätter in pengar via ditt HSB Bosparkonto och sedan överför dem till ditt HSB Fasträntekonto. På så vis känner vårt system av hur många poäng du ska få. Reglerna för poängen är samma oavsett om du väljer fastränteplacering eller övriga sparformer. Läs mer om hur bosparpoängen fungerar.

Pensionärspar håller om varandra i solljus med bostadshus i bakgrunden.

Det här händer efter bindningstiden

30 dagar innan ditt fasträntekonto löper ut får du ett erbjudande om att förlänga bindningstiden. Om du inte vill förlänga så avslutas kontot och sparbeloppet samt räntan, efter avdrag för skatt, överförs till ditt HSB Bosparkonto på förfallodagen. 

Ta första steget mot ditt drömboende!

HSBs bosparande erbjuds i samarbete med Danske Bank

Kontosparandet omfattas av insättningsgaranti upp till 1 050 000 kronor. Läs mer här.

Här kan du också läsa mer om vår personuppgiftspolicy och våra bosparregler.