Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Bosparkonto - ett sparkonto för framtiden

Som medlem i HSB kan du öppna ett HSB Bosparkonto till dig eller ditt barn och börja spara till ett framtida boende. Med bosparkontot som utgångspunkt väljer du sedan bland våra andra sparformer för att skapa ett sparande efter dina behov. Samtidigt samlar du bosparpoäng som kan ge förtur till HSBs hyresrätter och nybyggda bostadsrätter i hela Sverige.

Varför ska jag bospara i HSB Bosparkonto?

  • Fungerar som ett vanligt sparkonto
  • Ränta från första kronan du sätter in
  • Fria uttag och insättningar
  • F.n. 1 % ränta
Två barn springer i korridor i pyjamaser.

Bospara till barn

Vill du spara till en kontantinsats till ditt barn, barnbarn eller annan minderårig? Ett bosparande är en omtänksam gest inför framtiden. För att öppna ett bosparande behöver barnet först blir medlem i HSB. Därefter fyller du i en ansökan på Danske Banks webbplats och får hem ett avtal  att signera. Under frågor och svar hittar du mer information om hur du går tillväga.

Se Danske Banks video med tips om hur du bosparar till barn på ett smart sätt.

Så fungerar HSB Bosparkonto

När du blir kund hos oss öppnar du ett bosparkonto. Sedan väljer du hur du vill fortsätta spara: i sparkonto, fasträntekonto eller fonder. Du bestämmer själv hur mycket eller lite du vill spara för att nå dina mål, samt om du vill spara varje månad eller göra engångsinsättningar. 

För varje hundralapp du sätter in på bosparkontot samlar du ett bosparpoäng. Observera att du som mest kan få fem bosparpoäng per månad, vilket motsvarar ett månadssparande om 500 kronor.

Ta första steget mot ditt drömboende!

HSBS bosparande erbjuds i samarbete med Danske Bank

Dina pengar på HSB Bosparkonto och HSB Fasträntekonto skyddas enligt den danska insättningsgarantin som kallas Garantifonden. Den ger skydd för ett belopp motsvarande högst 100 000 euro per insättare. Du har äganderätt till fondandelar i HSB Depå/HSB ISK. Fondandelarna hålls därför åtskilda från bankens egna värdepapper och därmed har du rätt att få ut dem vid bankens eventuella konkurs. Skulle det mot förmodan vara så att en kunds värdepapper har blandats med bankens egna, träder det danska investerarskyddet in, där kunden kan få ersättning med upp till 20 000 euro. Utbetalning av ersättning görs av Riksgäldskontoret. För mer information om Garantifonden, besök danskebank.se och garantifonden.dk.

Observera att de pengar du placerar i fonder kan både öka och minska i värde och att det inte är säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Läs mer: HSBs bosparregler