Information från styrelsen februari 2024

20 februari 2024 Rinnande kranar och toaletter, brandvarnare i kvartersgårdarna, avlopp i tvättstugorna samt årsstämma.

Rinnande kranar och toaletter; Har du en rinnande kran eller toalettstol förväntas du så snart som möjligt att åtgärda detta. En rinnande toalett förbrukar ca 30 m³ vatten per månad, som kostar föreningen 666 kr.

Enligt föreningens stadgar så ansvarar föreningen för spolanordning i toaletten samt för packningar i armatur för vatten. En förutsättning för att föreningen ska kunna ta det ansvaret ät att toalettstolen är av fabrikatet Gustavsberg, IDO eller Ifö, och att blandaren är av märket FM Mattsson, Mora, Orsa eller Vårgårda. Har du annat fabrikat, kontakta förvaltaren innan du gör en felanmälan till HSB Service. 

Brandvarnarna i kvartersgårdarna; Under 2022 genomfördes åtgärder i kvartersgårdarna för att öka brandsäkerheten, och bland annat installerades seriekopplade brandvarnare. Dessa brandvarnare är försedda med litiumbatterier som håller i 10 år. Föreningen ansvarar för att batterier byts i dessa när det är dags. Brandvarnarna ska inte heller plockas ner, utan ska sitta på sin plats för att samlingslokalerna ska vara godkända som övernattningsrum med hänsyn till brandsäkerheten.

Avlopp i tvättstugan; Avloppen i tvättstugorna på gård 6–9 kommer att spolas efter att målningsarbetet är klart för att förebygga ett totalstopp. Avloppen i tvättstugan på gård 10 har spolats vid tidigare tillfälle.
Om det luktar från avloppet i tvättstugan så behöver det oftast hällas vatten i golvbrunnen som ligger framför maskinerna. Då den inte används torkar vattenlåset ut och avloppslukt kommer ut i tvättstugan. Det går även att kontakta Felanmälan och be dem att komma ut och hälla i ”lucktstopp” i golvbrunnen. Luktstoppet lägger sig som ett flytande lock som förhindrar dålig lukt att lämna systemet. Uppge även att de kan lämna kvar en flaska så ni själva på gården kan fylla på vid behov.
Avloppslådorna bakom tvättmaskinerna rengörs av HSB fastighetsservice fyra gånger per år enligt nuvarande avtal. Det är också bra om både avloppslådan och golvbrunnar rengörs i samband med gårdsstädningarna vår och höst. Upplever du att det luktar från avloppslådan så börja med att själv försöka rengöra den innan du kontaktar Felanmälan.

Årsstämma 2024 och motioner; Den ordinarie årsstämman 2024 kommer att hållas tisdag 21 maj. Fram t.o.m. 29 februari kan du som medlem lämna in motioner till årsstämman, se uppsatta anslag på gårdarna.