Information från styrelsen juni 2023

02 oktober 2023 Månadens nyheter: Elarbeten, laddplatser, målningsarbeten, byggnationer och skötsel av balkonger och uteplatser

Kommande elarbeten; I och med att vi får fler batteridrivna maskiner till vår trädgårdsskötsel kommer antal vägguttag att utökas i våra gemensamma trädgårdsförråd. Arbetet kommer att utföras innan semestern. 

Under augusti kommer belysningen utomhus kompletteras på gård 6, 7 och 10 på de platser som upplevs mörka samt vid lekplatsen på gård 9. Belysningen kommer att utökas med på sex platser för att öka tryggheten. Under arbetets gång behöver entreprenören komma in i vissa lägenhetsförråd för att dra nya ledningar. De förråd som berörs kommer att få en avisering innan arbetet börjar. 

Utökning av laddplatser; På parkeringen vid gård 10 kommer föreningen under hösten att utöka med fyra laddplatser, två på p-plats och två i garage. Föreningen kommer även att utöka med två laddplatser på p-plats på parkeringen vid gård 6. 

Björkholms El kommer att utföra samtliga elarbeten ovan.

Sommarens målningsarbete; Påminnelse om att ståldörrarna till föreningens gemensamma förråd och soprum kommer att målas under sommaren. Det är Kraft måleri som kommer att utföra arbetet. Information om när arbetet kommer att utföras sätts upp på anslagstavlorna utanför soprummen.

Byggnationer; Så här under sommarhalvåret passar många av oss på att göra byggnationer utomhus. Kom ihåg att alltid kontakta förvaltaren innan du påbörjar arbetet. 

Mer information om byggnationer och renoveringar hittar du på föreningens hemsida 

Skötsel av balkong och uteplatser; Påminnelse om att styrelsen och föreningens förvaltare kommer att gå runt i föreningen och besiktiga uteplatserna under vecka 26. 

Vilka regler som gäller för skötsel av balkong och uteplats hittar du på föreningens hemsida. Som bostadsrättshavare ansvarar du för skötseln av gräsmatta, plattor, rabatter, häckar, buskar och träd på din uteplats samt underhåll av staket, verandor, trätrall, plank/skärmväggar (OBS! de skärmväggar som föreningen ej ansvarar för) och plattläggningar. Häckar får inte vara högre än skärmväggarna i föreningen och i hörn med utfart från gård till cykelbana ska den hållas så låg att det finns fri sikt 2,5 m åt varje håll, höjden får vara max 80 cm från cykelbanans nivå.