Information från styrelsen mars 2024

17 april 2024 Fläktrum i kvartersgården, lokalvård, byte av fönster, årsstämma 2024

Fläktrummet i kvartersgården; I ett av föreningens fläktrum har en madrass ställts mot fläktaggregatet varvid säkringarna löstes ut. HSB fastighetsservice fick tillkallas för att starta om aggregatet och föreningen fick en kostnad på 1 600 kr. 

Utifrån brandsäkerhet och åtkomlighet för service ska vi egentligen inte förvara något i fläktrummen. Tillsammans med teknisk konsult på HSB har vi emellertid kommit fram till en kompromiss då vi behöver en del av detta utrymme som extra förråd. På golvet i fläktrummet har det markerats med svart/gul tejp vilken yta som får användas som förråd. Framför fläkaggregatet ska en yta på 120 cm vara fri från möbler och liknande. 

Till vårens gårdsstädning får respektive gård i uppdrag att städa upp i fläktrummen så de uppfyller ovanstående krav. Gårdsombud/gårdskommitté ansvarar för att detta utförs. 

Lokalvård; Föreningen har under ett antal år haft TS som leverantör av lokalvård i punkthusen och kvartersgårdarna. I höstas beslutade styrelsen att säga upp avtalet då vi inte var nöjda med kvalitén på utförandet och påbörjade en upphandling av ny leverantör. 

Från och med 1 mars är det QLNR som sköter lokalvården i föreningen. De har startat upp med en storstädning för att sätta sin prägel på den löpande städningen. De jobbar i team om två personer, vilket säkerställer att det alltid är en i teamet som kan våra lokaler och trapphus. 

Byte av fönster; I oktober förra året informerade styrelsen om att samtliga altan- och balkongdörrar kommer att bytas då de har nått sin tekniska livslängd. På extrastämman som hölls i november förra året beslutades att föreningen temporärt tar över underhållsansvaret för dessa dörrar under tiden bytet genomförs.

Efter stämman och medlemsmötet i höstas har styrelsen beslutat att även byta samtliga fönster i föreningen i samband med byte av altan- och balkongdörrar. Förutom samordningsvinster gör vi det dels för att få samma utseende på fönstren som på altan- och balkongdörrar, dels för att nya fönster är energisnålare, tätare, bättre ljudisolerade och underhållsfria. I och med att det är 50 års avskrivningstid på fönster kommer investeringen troligtvis kunna betalas med den energibesparing som föreningen gör. 

Upphandlingen kommer att göras under 2024 och själva bytet kommer att utföras under 2025.

Till årsstämman i maj kommer styrelsen att föreslå att föreningen övertar underhållsansvaret för fönstren under tiden bytet genomförs, på samma sätt som gjordes med altan- och balkongdörrarna vid extrastämman i höstas. 

Årsstämma 2024; Den ordinarie årsstämman 2024 kommer att hållas tisdag 21 maj i kvartersgården på gård 8, Mejramvägen 64.