Information från styrelsen september 2023

02 oktober 2023 Månadens nyheter: Droppskydd, nya laddplatser för elbilar, felanmälan av laddplatser, antimossbehandling av tak och extrastämma med medlemsmöte.

Droppskydd under diskmaskin, kyl och frys; Föreningens försäkringsbolag, Länsförsäkringar, ställer krav på att det ska finnas droppskydd under diskmaskin, kyl och frys.

Droppskydd är ett underlägg av plast som placeras under diskmaskin, kyl och frys och kan köpas i alla byggvaruhus och i butiker som säljer vitvaror. Dessa kostar ca 150–250 kr/st beroende på storlek. Kostnaden för en vattenskada kan bli omfattande för dig som boende så detta är en bra investering. Avsaknad av droppskydd kan påverka ersättning vid skada.

Nya laddplatser för elbilar; Fyra nya laddplatser för elbilar utomhus har installerats, varav två på parkeringen vid gård 10 och två på parkeringen vid gård 6. 

 Ett arbete pågår med att planera för att förbättra elförsörjningen till parkeringarna så att föreningen kan möta efterfrågan på laddplatser från våra medlemmar. Med nuvarande säkringar och elkablar till parkeringarna kan vi inte installera fler laddplatser. 

 Felanmälan av laddplatser för elbilar; Felanmälan av laddplatser för elbilar ska göras till föreningens förvaltare via telefon eller e-post. Kontaktuppgifter hittar du på föreningens hemsida.

Garantibesiktning av tak; Rena Tak kommer att utföra en sista garantibesiktning av taken på bostadshusen och kvartersgårdarna efter den renovering som gjordes 2015. Arbetet planeras att utföras under oktober och inkluderar även antimossbehandling. Mer information kommer i anslutning till att arbetet ska utföras.

Extrastämma och medlemsmöte; Med anledning av förslag till nya normalstadgar 2023 kommer föreningen att hålla en extrastämma torsdag 23/11. Vid byte av stadgar krävs beslut på två stämmor efter varandra. Det första beslutet fattar vi på extra stämman i november och det andra beslutet på ordinarie föreningsstämma 2024. 

Efter stämman har vi medlemsmöte så som vi brukar ha i november. Skicka gärna förslag på punkter till styrelsen som du skulle vilja att vi tar upp på medlemsmötet.