Information från styrelsen oktober 2023

21 oktober 2023 Månadens nyheter: Golvvård, stölder, laddning av batterier, extra stämma och medlemsmöte, byte av balkong och altandörrar.

Golvvård i tvättstugorna och i entréerna i kvartersgårdarna; Golvvård i tvättstugorna och i entréerna kommer att utföras under oktober. Anslag kommer att sättas upp inför att arbetet ska utföras.

Stölder; Det har förekommit stölder på föreningens gårdar, bland annat har cyklar och mopeder stulits. Då det rör sig mycket folk i området så tänk på vad ni lämnar utomhus utan tillsyn och att alltid låsa cyklar/mopeder.

Behöver du ladda batterierna; Styrelsen har fått frågor om uppladdningsbara batterier och risker med att ladda denna typ av batterier. Elcyklar, elbilar, sparkcyklar, datorer, verktyg och mobiltelefoner är exempel på produkter med uppladdningsbara batterier. Dessa batterier är ofta litiumjonbatterier med anledning av att de har en hög energiintensitet och lagrar energi bäst. Laddning av dessa batterier är emellertid inte helt riskfritt och det finns några saker att tänka på för att undvika brand. 

På HSB:s hemsida finna en artikel från maj i år med information om laddningsbara batterier och hur du kan minska risken för brand i dina uppladdningsbara batterier, se Behöver du ladda batterierna (hsb.se)

Extrastämma och medlemsmöte; Med anledning av förslag till nya normalstadgar 2023 kommer föreningen att hålla en extrastämma torsdag 23/11. Vid byte av stadgar krävs beslut på två stämmor efter varandra. Det första beslutet fattar vi på extra stämman i november och det andra beslutet på ordinarie föreningsstämma 2024. 

Efter stämman har vi medlemsmöte så som vi brukar ha i november. Skicka gärna förslag på punkter till styrelsen som du skulle vilja att vi tar upp på medlemsmötet.
 

Byte av altan- och balkongdörrar; Styrelsen har under de senaste åren uppmärksammat att föreningens altan- och balkongdörrar är i dåligt skick. I samband med årets fastighetsbesiktning gjordes därför en besiktning av dessa dörrar med stöd av fackman. Besiktningen visade att dörrarna i de flesta fall inte sluter tätt till karmen, vilket får till följd att mycket energi läcker ut genom dörren och att kall luft kommer in i lägenheten. Styrelsen har därmed beslutat att byta ut samtliga altan- och balkongdörrar då de har nått sin tekniska livslängd och en upphandling kommer att påbörjas under november/december. 

För att föreningen skall kunna byta dörrarna behöver underhållsansvaret för altan- och balkongdörrarna temporärt övertas av föreningen. Enligt stadgarna har föreningen bara underhållsansvar för karm, båge och ytskiktet på utsidan av altandörren. På extrastämman kommer därför styrelsen att lägga fram ett förslag om att ta över underhållsansvaret för altan- och balkongdörrarna.

För styrelsen i brf Persiljan
Kristina Forsgren
ordförande