Nycklar och Porttelefon

Fastigheten har ett så kallat taggsystem för miljöhus, tvättstugebokning och ytterdörrar.

Varje hushåll har fått tre stycken taggar. Fler taggar kan mot en kostnad beställas på fastighetskontoret. Förlorar du en tagg ska du omedelbart anmäla det till fastighetskontoret som avregistrerar taggen.

Till lägenheten hör också 3 nycklar märkta ACL, EL eller GL. Dessa går till källare, förråd och tvättstugor. Dessa nycklar är kopieringsskyddade och bara lägenhetsinnehavarna kan kvittera dessa. Det går bra att beställa fler nycklar vid behov på fastighetskontoret.

Samtliga nycklar och taggar ska överlämnas vid överlåtelse, fastighetskontoret har register över alla utkvitterade nycklar och taggar.

Man kan, om man inte har det, beställa en cylinder till sin lägenhetsdörr och då kan man använda fastighetsnyckel även till sin lägenhet.

Trapphusportarna är försedda med taggläsare och porttelefon för att komma in i trapphuset. Instruktion för besökare står ovanför läsare. När en besökare använder porttelefonen ringer den på er telefon, numret som kommer upp i displayen är 040-643 29 85, för att öppna porten trycker ni på siffran 5 på telefonens knappsats. Vill ni inte öppna lägg bara på.

Vid ändring av ert telefonnummer kontakta fastighetskontoret